Let’s Do It, Zemeş (Bacău)!

Dragă echipă, salut! Eu sunt Roxana şi pe data de 12 mai am ieşit din proprie iniţiativă la strângerea deşeurilor şi a gunoaielor din comuna mea. Alături de alţi 11 participanţi am demarat acţiunea. Mărturisesc că, pe o rază de un kilometru am avut treabă destulă. Ne-am oprit atunci când sacii au fost umpluţi, doar sacii căci gunoiul nu s-a terminat, bineînţeles. Din păcate noi am cumpărat din banii noştri saci şi mănuşi  de unică folosinţă. A fost destul de greu să adunăm oamenii, pentru că puţini sunt acei care să nu invoce diverse motive. Am făcut rost de 25 de saci de rafie, de la o brutărie, i-am spălat de făină şi i-am pus la uscat. Sâmbătă plănuiesc din nou o altă acţiune de acest gen şi tot aşa mai departe. Ştiu că munca noastră reprezintă o picătură într-un ocean, însă ştiu că educaţia se face cu sacrificii, sacrificii pe care trebuie să le facă fiecare dintre noi. Vă doresc toate cele bune şi curăţenie maximă!

Mulțumim elevilor conștiincioși din Bacău!

De la Ziua Națională a Curățeniei am primit povești frumoase din toate județele, de la oameni entuziaști, care abia așteaptă să le vadă pe blogul nostru. Iată ce ne spune prof. Barbu Alina-Maria, de la Școala „Ion Luca” din Bacău: „Am participat la campanie, împreună cu elevii, în Parcul Gherăiești și pe malul Bistriței. Contul creat pe site,  feedback-ul trimis cu poze (tot acolo) și alte descrieri, ne măresc nerăbdarea.” Vă mulțumim că ne-ați trimis pozele minunate! Felicitări dvs. și elevilor!

O parte din Let’s Do It, Romania! la Bacău

Cum 12 mai a însemnat mai mult decât Ziua Națională a Curățeniei, voluntarii noștri au luat-o ca pe o acțiune de anvergură pentru a schimba țara împreună și implicit lumea în care trăim. Toți oamenii au fost atât de implicați, încât și-au dorit să ne povestească și să ne trimită poze din zona lor. Mai jos sunt cele primite  de la doamna Petrea Doina Bacău, care ne spune: Așteptăm și alte activități organizate tot de dumneavoastră și le vom onora cu prezența noastră. Așa ne educăm viitorii tineri. Mulțumim!

„Let’s do it, sau cine reprezintă normalitatea”

O poveste grozavă de 12 mai:

Natura zâmbește șăgalnic, și-ți face cu ochiul, ridicând pleoapa grea de sub un pet îndoit de mașina unui posesor de multe inele. Copacul pletos de lângă fântână cântă serenade unui ambalaj de înghețată vernil, agățat duios între crengile sale. Eticheta de un albastru pur a unei ape minerale, care proslăvește puterea naturii, se dovedește a fi greu abordabilă și… degradabilă. O doză de bere cu concurs, stă strivită de sacul plin cu pamperși, aruncat în văioaga din mijlocul pădurii. Chiotele șatrei de romi aciuate în poienița cu frasini, te duc cu gândul la vreo sărbătoare tradițională precreștină, în care oamenii alamei și cuprului dezvoltă un ritual păgân, la botul caiilor răpănoși. (Articolul poate fi citit în întregime aici)

Mulțumim AGRICOLA și Gheorghe Antohi! Mulțumim Irașcu Viorel și Școala Alexandru Ioan Cuza Bacău!

Cum a fost la Gala LDIR 2011 de la Iasi

Acum o saptamana ne-am intalnit si am premiat parteneri si sustinatori atat din Iasi, cat si din celelalte judete ale Regiunii Nord Est. A fost prilejul ideal sa ne cunoastem mai bine, intr-o atmosfera calda si relaxata.


Daca nu ne credeti pe cuvant, iata cateva impresii chiar de la organizatori:

“In seara evenimentului am avut parte de o dubla surpriza, una pricinuita de prezenta sincera intr-un numar confirmat al invitatilor pe de o parte, iar pe de alta parte de calitatea sufleteasca a acestora si a implicarii fiecaruia dintre ei in proiectul Let’s Do It, Romania! 2011.


Gala de premiere a fost o initiativa gandita in concordanta cu suflul actiunii desfasurata de echipele regiunii de nord-est si a tinut sa valorifice toate etapele importante ale proiectului LDIR pe intreaga lui perioada de desfasurare. Conceptul de imagine al evenimentului a venit din perspectiva celor mai apropiati parteneri The Gathering in prezent, respectiv a echipei formata din doi profesionisti: graphic designer si copywriter.


Cat priveste detaliile ce au presupus colaborarea cu toti partenerii principali (locatia de desfasurare a galei, furnizorul aranjamentelor florale, agentia de productie publicitara pentru gravarea premiilor acordate, echipa de filmare, etc.) si cei media, s-au definitivat cu usurinta si au conturat structura evenimentului.


Ne onoreaza sa stim ca The Gathering este acum parte din echipa Let’s Do It, Romania!, si va asiguram ca vom raspunde fara nici o ezitare afirmativ la actiunile viitoare ale acestui proiect si vom face ca si pina acum tot ce ne va sta in putinta ca lucrurile sa conteze cu adevarat.”


Emanuela OPRISAN

Manager THE GATHERING

Agentie Event Planning


Si ca sa va convingeti si mai mult, iata si cateva fotografii.

O noua actiune de mediatizare la Bacau

Duminică, 18 septembrie, echipa Bacău a organizat o nouă activitate de mediatizare a evenimentului în rândul băcăuanilor.

Activitatea s-a desfăşurat în Parcul Cancicov, situat în centrul oraşului, unde a fost amplasat un cort de prezentare. Acţiunea s-a bucurat de acelaşi succes ca  şi week-endul trecut,  şi cei mai mulţi dintre cei care au discutat cu membrii echipei s-au înscris ca voluntari la marea curăţenie din 24 septembrie.

Actiune de strangere de voluntari la Bacau

Sâmbătă, 10 septembrie, echipa Bacău a deşfăşurat o activitate în vederea promovării campaniei Let’s Do It România, dar şi pentru strângerea de voluntari. Înarmaţi cu entuziasm şi bună dispoziţie aceştia au amplasat un cort în Parcul Cancicov din centrul Oraşului Bacău, unde rând pe rând, numeroase persoane, s-au arătat dornice sa afle detalii legate de campania de anul acesta şi să participe la evenimentul din 24 septembrie.

Activitatea s-a bucurat de succes în rândul băcăuanilor, judecând după faptul că toţi cei cu care s-a discutat, fie ca ştiau de acest eveniment de  anul trect sau că au aflat sâmbătă, se regasesc acum pe listele de voluntari inscrişi pentru 24 septembrie la marea curăţenie.

Intalnire cu presa la Bacau

Joi, 1 septembrie 2011, ora 10.00, la Sala de Conferinte din incinta Pensiunii Studio Bacau, a avut loc conferinta de presa cu scopul de a transmite noutatile referitoare la proiectul Let’s do it Romania 2011.

La conferinta de presa au luat parte atat membri ai echipei de conducere, cat si reprezentanti ai presei si voluntari dornici sa ia parte la evenimentul din data de 24 septembrie.

HP România în parteneriat cu System Plus premiază cartatorii țării! Everybody ON!

Cu mai puțin de o lună înainte de Ziua de Curățenie Națională de pe 24 septembrie, Echipa Națională de Acțiune “Let`s Do It, Romania!” se pregătește pentru un ultim meci în etapa de cartare! Supranumită și „vânătoarea de mormane”, cartarea presupune identificarea mormanelor de deșeuri plasate necorespunzător în arealele naturale și înscrierea acestora în baza de date “Let’s Do It, Romania!”, în vederea creării Hărții Deșeurilor!


Etapa de cartare reprezintă etapa de calificare pentru Ziua de Curățenie Națională, pentru că pe baza acesteia vor fi repartizate mormanele ce vor fi curățate pe 24 septembrie. Cei dintâi cartatori ai țării vor fi premiați de HP România, care, în parteneriat cu System Plus, susține Echipa Națională de Acțiune în finala de pe 24 septembrie!


Premiul cel mare constă într-un laptop HP din noua seria Pavilion G și va fi acordat celui care a înscris cele mai multe mormane până în data de 19 septembrie. Se vor lua în considerare și toate mormanele înscrise până acum în baza de date a ediției “Let’s Do It, Romania!” 2011.


Continuând tradiția de anul trecut, va fi acordat și un premiu pentru cea mai artistică fotografie a unui morman de gunoi cartat. Se va puncta impactul la nivel emoțional, fotograful cartator fiind premiat cu un echipament de imprimare din gama multifuncționalelor HP Photosmart, cu tehnologie e-Print încorporată. Pentru a intra în concurs, fotografiile trebuie să fie trimise la adresa poze@letsdoitromania.ro însoțite de numărul de morman alocat la înscrierea acestuia în baza de date. Premiul pentru cea mai artistică fotografie va fi acordat pe data de 16 septembrie. Nu în ultimul rând, vor mai fi puse la bătaie și două camere web HP, acordate prin tragere la sorți pe data de 19 septembrie.


Campania este susținută la nivel mediatic de rețeaua de publicitate contextuală Etarget prin intermediul celor peste 450 de site-uri partenere. Pentru campania “Let’s Do It, Romania!” va fi folosit și sistemul de publicitate inteligentă Retarget, care va “urmări” utilizatorii până când aceștia vor fi convinși să se înscrie.


Toți cei care doresc să fie titulari în etapa de cartare, o pot face completând formularul de aici.

Follow up

Bogdan Baciu, organizator local Let’s Do It Romania 2010, va reprezenta tinerii din România la ONU

Cu mare drag vreau sa va spun astazi povestea unui inceput de drum de succes.

Nu gasesc cuvinte suficient de bune sa vorbesc / scriu despre el. Este, realmente, un copil extraordinar. Sunt foarte fericita pentru el.

Am avut ocazia anul trecut in cadrul proiectului Let’s Do It Romania sa colaborez cu Bogdan Baciu, care s-a ocupat de organizarea zilei de curatenie in orasul Falticeni. Era elev la Colegiul National “Nicu Gane” din Falticeni si am fost fericita sa gasesc in el, pe langa un colaborator de nadejde, un copil extraordinar de responsabil. I-am mai urmarit proiectele si m-am bucurat sa vad ca a castigat, de exemplu, premiul  “Vreau o Românie mai curată!”, organizat de HotNews.ro în parteneriat cu EcoTic, sub egida Ministerului Mediului şi Pădurilor şi Gărzii Naţionale de Mediu.

Va dau in cele ce urmeaza detaliile ultimei lui “ispravi”, o realizare maaaare de tot care cu certitudine ii va influenta tot cursul vietii in continuare.

Bogdan Baciu va reprezenta tinerii din România la ONU

http://cronicadefalticeni.wordpress.com/2011/08/01/ultima-ora-bogdan-baciu-va-reprezenta-tinerii-din-romania-la-onu/


“Elevul Bogdan Baciu, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, este oficial unul dintre noii delegaţi ai tineretului din România la Organizaţia Naţiunilor Unite. Bogdan a primit confirmarea câştigării selecţiei naţionale pentru alegerea delegaţilor de tineret ai României la ONU, mandatul 2011 – 2012. În dezbaterea publică finală organizată săptămâna trecută de Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport, Ministerul Afacerilor Externe şi Centrul de Informare ONU pentru România, Bogdan Baciu a fost mai convingător decât contracandidatul său, un tânăr de 25 de ani din Arad. De alfel, Bogdan a fost singurul licean care a trecut de preselecţie. „Este o responsabilitate enormă. Să ştii că reprezinţi tot segmentul de tineri din România, între 18-35 de ani, adică peste 25% din populaţia României, la cel mai inalt for din lume, în faţa a 192 de state, este un lucru ce ţinea de domeniul S.F. pentru un puşti din Fălticeniul nostru mic şi aparent, lipsit de posibilităţi. Iată că nu este aşa. Important e să vrei şi să poţi. Sunt sigur că acest proiect îmi va schimba total viaţa. Urmează o muncă pe care nu numai că o agreez, dar e probabil lucrul pe care îl voi face toată viaţa. Sunt tânăr, dar sunt cu picioarele pe pământ şi peste 10, 20, 40 de ani, tot tânăr voi fi şi tot pentru tineri voi lucra”, ne-a declarat Bogdan Baciu”

Lansare Let`s Do It Romania la Bacau

Lansare Let`s Do It Romania la Bacau

Marti, 14 iunie, la sala de conferinte a pensiunii Studio” din municipiul Bacau a avut loc lansarea, la nivel local, a proiectului national “Let’s do it, Romania!” 2011.

Mircea Sandulescu, coordonatorul la nivel judetean al proiectului a prezentat presei noua echipa  stabilita la nivel de judet, precum si obiectivele pentru acest an.1

 

Ca si anul trecut si in acest an, cei care vor sa se inscrie ca voluntari atit in ceea ce priveste actiunea de cartare, cit si pe cea de curatenie de pe 24 septembrie, o pot face accesind site-ul priectului, www.letsdoitromania.ro.

La nivel local, persoana cea poate fi contactata pentru informatii suplimentare este Mircea Sandulescu, e-mail mircea.sandulescu@letsdoitromania.ro sau 0734.885.755.

Let`s bike it Bacau

Let’s bike it, Bacău!

Proiectul “Let’s Do It, România!” nu ar putea merge mai departe fără ajutorul voluntarilor dornici sa ia parte şi la cea de-a doua acţiune de curăţenie naţională.

1

Astfel, sâmbătă, 9 iulie, sub îndrumarea membrilor echipei de conducere Bacău, 20 de voluntari  s-au întâlnit pentru a lua parte la ediţia naţională Let’s Bike It!

2

Sprijiniţi de prietenii noştri din campania de anul trecut, Pensiunea Studio, voluntarii au plecat pe traseele stabilite pentru cartare de circa 40 km.

5

Pentru cei dornici sa se alature echipei noaste va rugam sa ne contactati  printr-un mail la adresa mircea.sandulescu@letsdoitromania.ro sau la tel 0734.885.754Bacaul este activ!

Voi face un rezumat al activitatilor ce vor urma in orasul Bacau:

1. Pe data de 7.08 se va desfasura prima editie Let’s Bike It Bacau!(vom reveni cu poze)

2. De pe data de 15.08 vom incepe actiuni de promovare a programului Let’s Do It Romania pe centrul orasului unde vor fi in permanenta voluntari pentru a le oferi oamenilor orice informatie si sansa sa se inscrie pentru ZZ si cartare daca va fi nevoie.

3. De pe data de 21.08 vom incepe o sesiune de training pentru sefii de echipa. Acest training va contine un curs de “birocratie” si o serie de workshopuri de team building.

Vom reveni cu orice detaliu din acest moment pana pe data de 25 septembrie.


Hai sa curatam Romania intr-o singura zi!