8 Motive Să Devii Voluntar (#DOER)

De multe ori am fost întrebați cum găsim motivația să curățăm în fiecare an țara de deșeuri. Răspunsul e simplu: nu mai este vorba doar despre noi, ci despre întreaga comunitate de voluntari pe care am format-o cu ajutorul vostru de-a lungul timpului. O comunitate de oameni care au un scop comun: o țară curată, o dorință de a da ceva înapoi naturii.

Fie că este vorba despre implicarea într-un ONG de protecție a mediului, într-o organizație de caritate și ajutor umanitar, de sănătate, de educație, culturală, de dezvoltare comunitară sau de protecția animalelor, să fii voluntar înseamnă să oferi, să ajuți, să fii #DOER. Dacă vrei să devii voluntar, dar încă nu ești sigur, iată câteva motive care te vor convinge:

Dai ceva înapoi comunității

Indiferent de profilul organizației în care vrei să te înscrii, să fii voluntar îți oferă șansa să contribui activ la bunăstarea comunității din care face parte.

Ești o sursă de inspirație pentru ceilalți

Cu toții avem nevoie de inspirație, iar tu îi poți ajuta pe cei din jur să se implice și să contribuie activ la o societate, țară și planetă mai bună.

Contribui la o cauză în care crezi

Voluntariatul îți permite să susții activ cauzele care îți sunt dragi. Fie că ești pasionat de protecția mediului, de drepturile animalelor sau de educație, implicarea ta poate face o diferență semnificativă, care te va bucura și-i va ajuta pe cei din jurul tău.

Îți dezvolți abilitățile

Fie că-ți dorești să înveți cum să editezi video sau foto, să creezi postări captivante pentru social media, să-ți îmbunătățești capacitățile de comunicare, organizare sau leadership, să înveți să lucrezi în echipă sau să fii pe teren, voluntariatul te va ajuta, cu siguranță, să devii cea mai bună versiune a ta.

Îți îmbunătățești sănătatea mintală și devii mai încrezător în forțele proprii

Știai că numeroase studii au arătat că voluntariatul poate reduce stresul și combate depresia? Activitățile cu impact pozitiv asupra comunității te mențin activ, îți dezvoltă skill-urile și îți oferă un sentiment grozav de realizare și mândrie.

Îți faci prieteni

Oamenii pe care-i întâlnești reprezintă una dintre dintre cele mai frumoase părți ale unui ONG. Te întâlnești cu persoane care au aceleași valori ca tine, care-ți împărtășesc ideile, te susțin și sunt alături de tine de fiecare dată când ai nevoie. E ca un moodboard de pe Pinterest, doar că in real life. 💪

Îți îmbogățești CV-ul

Să fii voluntar este cel mai frumos lucru pe care îl poți face atât pentru tine, cât și pentru cei din jur. Deși poate fi greu și uneori copleșitor, vei învăța multe lucruri despre tine, despre oameni și despre ce poți face pornind de la o idee. Toate acestea vor contribui la parcursul tău personal și profesional, iar experiența într-un ONG este adesea apreciată de angajatori.

Ești înconjurat de oameni care te inspiră

Dacă te simți compleșit, trist sau nemotivat, întâlnirile cu ceilalți voluntari îți vor oferi inspirația de care ai nevoie. Este minunat să fii înconjurat de oamenii care au job-uri și poate chiar copii, dar care găsesc timp pentru a se implica în activități ce ajută lumea să fie un loc mai bun.

Te-am convins?

Indiferent de motivul pentru care alegi să devii voluntar, important este să faci primul pas. Fiecare contribuție contează și poate transforma în mod pozitiv comunitatea din care faci parte. Alătură-te nouă și fii și tu un #DOER!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *