#REplasticHack: REduce-REuse-REcycle

Întâlnirile Europene din Transilvania 2021
#REplasticHack: REduce-REuse-REcycle

În perioada 26–28 martie 2021, Ambasada Franţei în România și Institutul Francez din România organizează un hackathon online: #REplasticHack: REduce-REuse-REcycle.

Acest hackathon a fost iniţiat cu ocazia celei de-a 10-a ediţii a Întâlnirilor Europene din Transilvania, care reunește actori ai dezvoltării teritoriale din România și Franţa. Coorganizat de Ambasada Franţei / Institutul Francez în România și Cluj Hub/ROTSA, #REplasticHack se adresează experţilor în dezvoltare teritorială și în economia circulară, reprezentanţilor instituţiilor publice, antreprenorilor, reprezentanţilor societăţii civile, cadrelor universitare și studenţilor.

Participanţii vor fi invitaţi să dezvolte în 36 de ore, formând echipe multidisciplinare, soluţii inovatoare pentru a limita utilizarea materialelor plastice, în conformitate cu iniţiativele europene din acest domeniu. Ei vor fi susţinuţi de mentori care vor oferi sfaturi și expertiză pe baza propriei experienţe profesionale. Proiectele selectate de un juriu vor fi premiate la sfârșitul hackathonului. Printre mentori, se numără și colegul nostru Ionuț Iordăchescu, co-fondatorul Asociației Let’s Do It, Romania!, cea mai mare mișcare socială din România care a mobilizat peste 1.9 milioane de români pentru a curăța țara de deșeuri. În cei 10 ani, Ionut a fost coordonatorul echipei de IT, project managerul Zilei de Curățenie Națională în 2018 și a inițiat platforma de voluntariat digital 4B. Prin această platformă, oricine poate raporta zone cu deșeuri prin aplicația TrashOut pentru a fi curățate de autoritățile locale. Ionuț este antreprenor, are 24 de ani de experiență în domeniul IT și un E-MBA în project management.

”Sunt onorat să iau parte la acest eveniment și să dau mai departe din experiența mea celor interesați să afle mai multe despre ecologie, protecția mediului, sustenabilitate, economie circulară”, a spus Ionuț Iordăchescu.

Înscrierea la eveniment se poate efectua până în 23 martie (inclusiv) pe pagina evenimentului Facebook #REplasticHack.

 

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *