Interviu De’Longhi: “Credem cu tarie ca fiecare dintre noi poate fi un model de urmat in societate”

De’Longhi este una din companiile care a sprijinit Ziua de Curatenie Nationala, si a luat parte la cea mai mare miscare sociala din Romania.

Am stat de vorba cu Ordeanu Laura, IMS & HS Manager, De’Longhi, pentru a afla de ce au ales sa sustina Ziua de Curatenie Nationala, si care sunt proiectele de CSR ale companiei. 

  1. Cum a inceput colaborarea De’Longhi Romania și Let’s Do It, Romania! si de ce ati ales sa ne sustineti?

Activitatile pe care le desfasoara De’Longhi Romania prin politicile sale de mediu vizeaza implicarea in comunitate si responsabilozarea angajatilor. Credem cu tarie ca fiecare dintre noi poate fi un model de urmat in societate, ca atare am inceput colaborarea cu Let’s do it Romania din acest an.

2. Sunt angajatii De’Longhi parte din World Cleanup Day? In ce mod?

Angajatii De’Longhi vor participa la evenimentul World Cleanup Day alaturi de familie, prieteni si colaboratori.

3. Care sunt proiectele de CSR / de mediu de care sunteti cei mai mandri?

  • Plantare de Copaci alaturi de Directia Silvica Cluj – 2017
  • Let’s Do It Romania – 2018.
  • Summer Camp – proiectul a fost dedicat copiilor angajatilor De’Longhi si a vizat colectarea separata a deseurilor – 2017.

4. Care este viziunea De’Longhi Romania pentru viitor in ceea ce priveste zona de CSR? Ne puteti da niste teasere despre ce puneti la cale pentru viitor?

Zona de CSR este tot mai tatonata de catre angajatii De’Longhi. An de an gasim noi modalitati de a ne implica in comunitate. Fie o colaborare cu Penitenciarul pentru a da o mana de ajutor in reintegrarea detinutilor in societate prin disciplina muncii, fie sponsorizari pentru FC Universitatea Cluj sau Rally Taxi. Desigur nu lipsesc cutiile cadou surpriza pentru copiii de la orfelinate, cutii umplute cu bunatati de catre angajatii nostri marinimosi cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Cu scopul de a îmbunatati conditiile din spitalele pe întreg teritoriul din apropiere si de a oferi servicii care nu sunt înca disponibile pentru comunitate, am jucat un rol cheie în Asociatia oamenilor de afaceri italieni (Associazione Imprenditori Italiani) în Cluj: prin urmare, am donat un echipament de tomografie axiala computerizata spitalului local si am contribuit la furnizarea paturilor, saltelelor si scaunelor cu rotile pentru sectia spitalului. În calitate de companie, noi sprijinim orfelinatul din Dumbrava, situat în judetul Alba, unde, în prezent, sunt gazduiti peste 150 de orfani, cu varsta cuprinsa între 3 luni si 18 ani. Am contribuit la construirea grupurilor sanitare, si la renovarea si marirea dormitoarelor, bucatariilor si salii de mese.

Pentru viitor intentionam sa implicam angajatii intr-o colaborare cu Habitat International in vederea sprijinarii constructiilor de case pentru cei lipsiti de un acoperis.

5. Daca ar fi sa aveti o super putere care sa transforme lumea in bine, care ar fi?

Crearea unei culturi care sa vizeze respectul pentru mediu si pentru aproapele nostru.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *