Hidroelectrica sustine educația în România!

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, iar în ultimii doi ani a fost cotată ca cea mai valoroasă companie autohtonă.

Ca directie de CSR, compania a ales să se implice în formarea și dezvoltarea tinerilor, pentru ca acesta să înțeleagă, să adopte și să aplice principiile dezvoltării durabile. In acest sens, Hidroelectrica desfășoară în prezent două proiecte: acordarea de burse de studiu și proiectul „Hidroelectrica viitorului”.

Astfel, în anul școlar/universitar 2018-2019 Hidroelectrica va acorda 50 de burse celor care își doresc o carieră în domeniul energetic, precum și oportunitatea de a lucra în companie după finalizarea studiilor. 20 de elevi înscriși în instituțiile de învățământ preuniversitar profesional și tehnic cu profil energetic și electromecanic, precum și 30 de studenți care își urmează studiile la o facultate cu profil energetic, vor beneficia de o bursă în valoare de 600, respectiv 1000 de lei lunar timp de 10 luni.

„Hidroelectrica viitorului”, cel de-al doilea proiect de educatie, are ca scop popularizarea meseriilor din domeniul hidroenergetic, precum și informarea tinerilor asupra specificului și istoricului companiei Hidroelectrica. Proiectul este derulat pe o durată de 4 ani în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și își propune să încurajeze tranziția de la școală la un posibil loc de muncă al elevilor care se pregătesc pentru meserii specifice domeniului hidroenergetic.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *