NIVEA România: Să fii DOER presupune ca grija pentru mediul înconjurător să fie transformată într-un stil de viață

Am stat de vorbă cu echipa Beiersdorf despre preocuparea NIVEA în zona mediului, a sustenabilității și despre DOER spirit.

 

  1. De ce ați ales și proiectele de mediu pentru a vă aduce contribuția în societate?

Am ales proiectele de mediu pentru că este foarte important ca toată lumea să dezvolte comportamente responsabile față de mediul înconjurător, pentru că încurajăm schimbarea și ne dorim să contribuim pe cât posibil la îmbunătățirea calității vieții. Suntem devotați standardelor înalte pe care ni le impunem, alegem mereu ingrediente care mențin pielea frumoasă și sănătoasă: astfel, căutăm mereu cea mai bună și sustenabilă soluție posibilă. Filosofia noastră când vine vorba de ambalaje este ”reducere, reutilizare, reciclare”.

 2. În ce au constat acțiunile NIVEA de până acum în zona sustenabilității?

În luna iunie 2021 am implementat o acțiune de colectare ambalaje în magazinele dm: ambalaje de produse cosmetice din sticlă, carton și plastic colectate selectiv. Am amplasat urne speciale pentru colectarea acestor ambalaje în 116 locații din mai multe orașe din țară.

 

3.Care sunt acțiunile prin care încurajați un comportament eco-friendly la birou?

Comportament eco-friendly la birou poate părea ceva complicat, și da, poate că nu ne vom transforma cu toții în mici ecologiști peste noapte, dar putem face mici schimbări pentru a ne încuraja echipa să fie mai atentă la cum afectează gesturile noastre natura. Sunt câteva obiceiuri zilnice pe care le-am schimbat, precum începerea zilei cu o cafea într-un pahar sau cană , nu în cele de unică folosință, printăm pe hârtie reciclată atunci când este strict necesar, colectăm selectiv plasticul și cartonul și încercăm să consumăm responsabil apa.

 4.Ce alte proiecte vă propuneți pentru a fi sustenabili?

Avem în curs de desfășurare încă două acțiuni de mediu, una de ecologizare a râului Valea Argeșului împreună cu cei de la Let’s Do It, Romania și o acțiune de reîmpădurire a zonei Motoșeni, județul Bacău în parteneriat cu Plantăm Fapte Bune în România. Credem cu tărie că fiecare gest contează, atât schimbarea de obiceiuri zilnice în unele eco- friendly, cât și implicarea fiecărei companii în astfel de acțiuni care vizează mediul înconjurător.

 

 5. Ce înseamnă să fii DOER?

Să fii DOER presupune ca grija pentru mediul înconjurător să fie transformată într-un stil de viață. Oricine poate contribui la acest fenomen de ecologizare și încurajăm acest lucru de câte ori avem ocazia. La acest moment, planeta suferă de un consum excesiv de resurse și de poluare. De aceea, la NIVEA ne-am angajat să ne reducem impactul asupra mediului, ecosistemelor și locuitorilor săi, dezvoltând produse nu doar cu grijă pentru piele, ci și pentru planetă. Ne străduim să ne reducem amprenta de carbon cât mai mult posibil. Astfel, am regândit modul de ambalare, formulele și metodele de producție. Încercăm să reducem amprenta de CO2 economisind energie, generând mai puține deșeuri și folosind apa în mod responsabil.

 

6. Un mesaj pentru cei care citesc acest interviu: de ce este important să fim eco-friendly?

Este important să fim eco-friendly pentru că este o necesitate care ne va ajuta în viitor să păstrăm și să ne bucurăm de tot ceea ce natura ne oferă. Trebuie să acceptăm schimbarea și să o accelerăm prin cât mai multe acțiuni eco-friendly.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *