Amendă de 150 000 lei la Comana

 

‼️ În urmă cu câteva ore, Comisariatul General al Gărzii de Mediu a anunțat că a făcut o sesizare penală și a amendat cu 150.000 lei comuna Comana, județul Giurgiu, pentru depozitările ilegale de deșeuri de pe raza Unității Administrativ Teritoriale (UAT) Comana. Conform comunicatului postat pe pagina de facebook a Gărzii de Mediu, deșeurile depozitate ilegal au “afectat o suprafață de cca. 1-1.5 ha, existând suspiciuni de degradare inclusiv a factorilor de mediu”! ☠️ 😱

‼️ Reprezentanții Let’s Do It, Romania! au fost la fața locului, în luna august 2020, fiind martori cum se descarcă tone de deșeuri pe malul râului Argeș și cum, apoi, se acoperă cu straturi de pământ. Colegii noștri au cartat zona, deși persoanele aflate acolo pentru a descărca deșeurile au avut o atitudine agresivă la adresa lor. Primăria comunei a fost contactată contactată telefonic în acea zi, dar primarul nu a fost disponibil.

👉🏼 Astfel că în luna august 2020, cu ajutorul aplicației TrashOut, s-au creat 22 de sesizări, în platforma 4B!
👉🏼 Sesizările au fost trimise mai departe către Primaria comunei, însă reprezentații acesteia nu au răspuns la niciuna dinte acestea.

                                               Sesizarea trimisă către primărie prin intermediul platformei 4B

 

👉🏼 Tot în august, s-au trimis pe adresele de e-mail ale Gărzii Naționale de Mediu ([email protected]) și către Comisariatului Gărzii de Mediu Giurgiu fotografii și materiale video, împreună cu coordonatele GPS ale zonei.

 

                              Sesizarea trimisă către Comisariatul General al Gărzii de Mediu Giurgiu prin email

 

👉🏼 În 5 ianuarie 2021, voluntarii platformei 4B au decis să închidă “cu eșec” sesizarile trimise către primărie și să escaladeze mai departe, către Comisariatul Garzii de Mediu Giurgiu pentru a doua oară, toate aceste sesizări.

 

                Sesizarea trimisă către Comisariatul Gărzii de Mediu Giurgiu prin intermediul platformei 4B

👉🏼 Reprezentanții Gărzii de Mediu au răspuns la 21 dintre cele 22 de sesizări, în 3 februarie 2021 și 7 martie 2021, comunicându-ne că a fost verificată zona semnalată, că se confirmă existența deșeurilor și că a fost stabilită măsura de salubrizare pentru UAT Comana.

 

 

                                                                        Malul râului Argeș aprilie 2021

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *