Florian Pop: „Pentru noi, sa fii #DOER inseamna sa ne pese, sa privim spre viitor!”

Florian Pop, directorul general al FCC Environment România

  1. Cum contribuie FCC Environment  la promovarea conceptului de sustenabilitate în cadrul activităților desfășurate?

R: FCC Environment Romania este unul dintre promotorii conceptului de sustenabilitate, deoarece inca de la inceputurile activitatii companiei noastre in Romania am considerat ca forta motrica a afacerilor noastre este recunoașterea faptului că deșeurile sunt o resursă valoroasă de energie și materii prime secundare. De aici si Motto-ul companiei noastre Service for the Future!“, sustinut si prin etalarea misiunii si viziunii companiei noastre, astfel: Misiunea o reprezinta proiectarea, implementarea și gestionarea în mod eficient și durabil a serviciilor de mediu pentru a îmbunătăți viața cetățenilor; iar Viziunea, fiind un grup internațional de referință în servicii pentru cetățeni, oferim soluții complete și inovatoare pentru gestionarea eficientă a resurselor și îmbunătățirea infrastructurilor, contribuind în același timp la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și la progresul durabil al societății.

Prin solutiile oferite prevenim risipa si promovam circularitatea punand accent pe informare constanta care sa sensibilizeze si sa poata determina decizii corecte anticipative, astfel contribuind la reducerea sarcinilor de mediu pentru generațiile viitoare dar și la salvarea resurselor naturale.

Pentru a realiza această viziune, menținem cele mai înalte standarde de excelență operațională și aplicăm cele mai stricte principii etice stabilite în Codul de etică și conduită al Grupului FCC în toate regiunile și activitățile noastre.

Suntem parte integrantă a vieții de zi cu zi pentru oameni și afaceri, sprijinind cu responsabilitate, in mod constant proiecte locale, care să conducă la o dezvoltare durabilă și o calitate îmbunătățită a vieții

2. Ce inițiative și proiecte pentru protejarea mediului și a resurselor naturale derulează FCC Environment în România?

R: FCC Environment Romania deruleaza o serie de proiecte de mediu atat pentru protejarea mediului cat si pentru protejarea resurselor naturale. Daca ne referim la protejarea mediului as dori sa mentionez o serie de proiecte care se desfasoara la depozitul ecologic Arad, unde acoperirea si recultivarea periodica, captarea gazului din depozit si transformarea acestuia in energie electrica contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de gaze in atmosfera. De asemenea tratarea eficienta a levigatului din depozit si partial transformarea acestuia in apa tehnologica  contribuie la protejarea mediului. Daca ne referim la protejarea resurselor naturale, mai mult de jumatate din afacerea noastra este orientata catre clienti unde consiliem, colectam, transportam si sortam deseuri reciclabile ca mai apoi sa le introducem in economie sub forma de materiale secundare.         

3. Cum integrează FCC Environment obiectivele de sustenabilitate în strategia de afaceri?

R: FCC Environment ajută municipalitățile să gestioneze serviciile pe care le oferă cetățenilor lor de peste 110 de ani. La FCC Environment Romania, conștienți de importanța pe care o au aceste servicii pentru comunitate, am avut in permanenta grijă de ele. Această dorință constantă de a ne satisface clienții ne-a determinat să stabilim un angajament față de calitate. Mai mult, mereu am fost siguri că nu este suficient pentru a ne satisface clienții. În societatea actuală este esențial să luăm în considerare toate părțile interesate, astfel încât angajamentul nostru este sa acoperim si alte domenii, cum ar fi grija pentru mediu, căutarea eficienței în serviciile noastre, sănătatea și siguranța lucrătorilor noștri, inovația și mai ales, munca în direcția socială și integrarea în muncă a acelor grupuri dezavantajate care pot fi expuse riscului de excludere. Toate acestea sunt cuprinse in strategia noastra de afaceri.

4. Puteți exemplifica câteva măsuri luate de FCC Environment pentru reducerea impactului asupra mediului?

R: Pe langa masurile de reducere a impactului asupra mediului care au fost mentionate anterior, Compania noastra este foarte atenta si la o serie de masuri legate de operarea zilnica. Acestea tin de modul constant de operare si cu aplicabilitate zilnica si anume : modul in care organizam rutele, folosirea de echipamente in conditii optime de operare, containere specifice per tipuri deseuri, operatiunile specifice tratarii deseurile, duc la o reducere semnificativa si constanta a impactului de mediu.    

5. Cum sunt privite de către angajații FCC Environment acțiunile de voluntariat? Ne puteți descrie câteva dintre cauzele/proiectele în care credeți și pe care le susțineți?

R: Angajatii FCC Environment si-au asumat rolul de co-echipieri, iar echipa si-a asumat voluntariatul prin politicile de responsabilitate sociala implementate, cu mandria de a face ceva si satisfactia de a darui.

Sintagma Latina „Mens sana in corpore sano” a stat la baza educationala a echipei noastre, fiind constienti ca viata asa cum o stim noi e mai frumoasa intr-un ecosistem sanatos.

Sustinem sportul, in special Baschetul Feminin fiind sustinatori principali ai echipei ce ne poarta si numele <<FCC ICIM UAV Arad>> ce are un frumos palmares inclusiv European nu doar national.

Sustinem proiectele societatii civile si in special a ONG-ului Cetatea Voluntarilor cu care in Arad impreuna si cu alte companii private si voluntari, cu concursul autoritatilor locale, mai multe sectii Medicale pentru copii au fost reabilitate, mai multe scoli si gradinite au avut parte si ele de reabilitari consistente ajungand pana la reabilitari infrastructura scolara sportiva, in premiera nationala la Arad avand prima Cresa Sportiva. Totodata impreuna cu institutii din educatie am avut organizate campanii de reciclare sau actiuni de ecologizare ori de impadurire- plantare copaci.

Asadar am imbinat dragostea fata de mediul inconjurator cu Sportul, Sanatatea, Educatia si Socializarea, fiind un principal actor al ecosistemului local din aceste puncte de Vedere, drept dovada participarea repetata si la actiunile Let`s Do It Romania.  

6. Care sunt principalele obiective și direcții de dezvoltare ale FCC Environment în ceea ce privește sustenabilitatea pe termen lung?

R: Accelerarea procesului de maximizare a valorificarii deseurilor, constientizarea societatii civile si a autoritatilor de actiona in scopul binelui comun printr-o crestere a gradului de responsabilitate sociala si asigurarea continuitatii etice pentru toti colaboratorii nostrii, fie ei clienti, furnizori sau angajati.

7. Ce înseamnă pentru FCC Environment să fii #DOER?

R: Sa fii #DOER pentru noi, inseamna sa ne pese, inseamna sa privim spre viitor depunand eforturi sustinute in a-l crea mai bun, mai curat, mai sigur. Inseamna cultivarea pro-activitatii” la nivel organizational si in comunitatea unde ne desfasuram activitatea

8. Ce sfat aveți pentru oamenii din comunitate cu privire la grija față de planetă?

R:  Totul porneste de la noi. Daca dorim sa lasam planeta copiilor nostri cel putin la nivelul pe care l-am gasit, atunci va trebui sa ne implicam mai mult in reducerea consumului de resurse, folosirea echipamentelor pe termene mai lungi, reutilizarea lor in alte scopuri, iar atunci cand nu mai este posibil, o mai mare grija fata de modul in care gestionam deseurile.    

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *