Sondaj despre cunoașterea, prevenirea și combaterea ambroziei în România

Știați că mai mult de 5% din populația țării suferă de o alergie cauzată de polenul provenit de la ambrozie? Dacă v-ați întrebat de ce tușiți, strănutați, vă doare capul, sunteți somnoroși, vă simțiți rău sau vă curge nasul în fiecare an din august până în octombrie, polenul de la ambrozie poate fi motivul!

Cunoscută popular drept iarba pârloagelor, iarba pustei sau iarba de paragină, ambrozia este o plantă anuală, monoică, ce provoacă alergii în cazul a peste 5,35% din populația României. Dat fiind faptul că mulți oameni prezintă simptome care pot evolua către afecțiuni respiratorii precum astm, combaterea ambroziei este reglementată Legal prin Legea nr. 62/2018. 

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre acest proiect, vă rugăm să completați acest chestionar, durează 5-10 minute.

Răspunsurile dvs. ne vor ajuta să conturăm o imagine cât mai fidelă privind gradul de înțelegere a pericolelor asociate prezenței ambroziei în România.

Asociația Let’s Do It, Romania și Facultatea de Agricultură din cadrul U.S.A.M.V. București, parteneri în demersul STOP AMBROZIA vă mulțumesc pentru timpul acordat în completarea chestionarului!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *