Voluntarii Schaeffler – participanţi activi în cadrul proiectului „Let’s Do It, România!”



După succesul înregistrat anul trecut în Parcul Național Piatra Craiului, Schaeffler România s-a implicat și anul acesta în proiectul Let’s Do It, dedicat curăţeniei naţionale într-o singură zi. Acțiunea a fost pregătită încă din lunile anterioare când echipe de voluntari, formate din angajați ai companiei, au parcurs mai multe trasee pentru a identifica zonele cu deșeuri.



Astfel, pe 24 septembrie, angajații Schaeffler, alături de familie şi prieteni, au pornit lupta împotriva deșeurilor, de această dată pe trei trasee din apropierea Braşovului: Dealul Lempeş,  Poiana Brașov – refugiul Vanga Mare (unde s-a alăturat o echipă de voluntari din Târgul Mureş) şi Poiana Braşov –Poiana Aviatorilor –Poiana Cristianului –Râşnov.



Echipați cu saci, mănuși şi tricouri personalizate  au luat cu asalt momanele anteriror indentificate dar şi resturile abandonate prin tufişurile de la marginea drumurilor, la baza copacilor, printre buştenii de pe ape, deciși să şteargă definitiv urma gunoaielor.






Uşor nu a fost, însă până şi cei mici au înțeles scopul acestei acțiuni și au lucrat cot la cot cu părinții lor pentru ”a face pădurea mai frumoasă,,. Pentru contribuţia lor, „micii ecologişti” au fost recompensaţi, la sfârşitul zilei, cu diplome şi dulciuri. Nu au lipsit, nici de această dată, poveştile şi cântecele de munte, ascultate la lumina focului, după lăsarea serii.



Ne putem mândri cu faptul că am reuşit, prin intermediul unor oameni extraordinari, care au conştientizat semnificaţia cuvintelor responsabilitate şi implicare, cel puţin pentru o zi, să lăsăm natura să respire. În ciuda acestui fapt, dezamăgirea a fost mare atât în rândul copiilor cât şi a celor mari: prea multe gunoaie ce transformă peisaje superbe într-unele dezolante, mai ales când  realizezi cât de mic eşti şi că oricât ai aduna, gunoaiele vor fi mereu prezente acolo unde NU le este locul.



Indiferent de statistici, de numărul de voluntari, de sacii colectaţi, considerăm că simpla ieşire, pentru câteva ore, la o astfel de acţiune, prin care oamenii au spus NU indiferenţei, este o realizare deosebită! Încheiem astfel cu succes o nouă acțiune la care angajații Schaeffler au demonstrat respectul față de natură şi generaţiile viitoare, prin implicare activă, ori de câte ori este necesar.









Mihalache Claudiu



Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *