Timişorenii arată că le pasă de curăţenie

Există timişoreni care atunci când vad gunoaie aruncate nu post sta cu mâinile în sân. Fac ceva! Nu-s puţini şi credem că depăşesc cu mult numărul nesimţiţilor care din dispreţ faţă de alţii se scapă de mizerie în faţa noastră.

O parte dintre aceşti timişoreni vin în 25 septembrie, să arate că lor le pasă, că nu le este indiferent dacă pe geamul lateral al maşinii văd munţi de gunoaie sau iarbă verde.

O altă parte, poate tot aceeaşi, încearcă să-i facă pe nesimţiţi să plătească.

În fiecare zi, la Poliţia Comunitară se adună reclamaţii şi sesizări semnate de timişorenii sătui de nesimţii care văd natura un coş de gunoi. Oamenii se plâng că vecinii lor de cartier sau de oraş încearcă să scape de ceea ce nu le mai trebuie lor folosind strada, locurile publice sau chiar spaţiul verde pe post de groapă de gunoi.

“Abandonarea deşeurilor menajere, a resturilor de materiale provenite de la executarea unor lucrări sau materiale plastice pe domeniul public ori spaţiile verzi reprezintă cel mai frecvent tip de reclamaţii”, a declarat Nicoleta Popa, agent asistent al Poliţiei Comunitare Timişoara.

Luni, Poliţia a fost chemată în cartierul Fabric, pe strada Timocului, pentru că pe maul canalului Bega, mai mulţi oameni lipsiţi de bun simţ aruncau pe spaţiul verde materiale plastice şi deşeuri menajere. Nesimiţirea i-a costat o amendă de 2500 lei, iar zona a fost curăţată.

De la începutul anului, Poliţia Comunitară din Timiş a primit 970 de sesizări telefonice, dintre care 110 au reclamat abandonarea deşeurilor pe domeniul public.

În 25 septembrie, Timişul poate să-şi arate solidaritatea faţă natură şi pot dovedi că le pasă de mediu în care trăiesc. Let’s Do It, Romania! este campania ce adună în primul rând oamenii care pot şi doresc să schimbe faţa judeţului, apoi a ţării.

Timişorenii care vor să dea o mână de ajutor pot să înscrie aici .

Echipa Timisoara.ro este voluntar în campanie. Hai şi tu cu noi!

Ştire preluată după www.timisoara.ro

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Timişorenii arată că le pasă de curăţenie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *