Soluție pentru problema parcărilor din București: parcările automate de sub spațiile verzi

O idee bună pentru a scăpa de numărul mare de mașini parcate pe trotuarele din București vine din New York. Proiectul parcului Willoughby Square include o parcare automatizată care va fi construită sub parc.

Parcul va fi inaugurat în acest an și are o suprafață de 5 000 de metri pătrați. Parcarea subterană are capacitatea de 700 de mașini și va fi complet automatizată.

image006

Cum funcționează: Fiecare șofer va intra pe una dintre cele 12 intrări ale parcării. Vor ajunge într-o încăpere unde vor fi întâmpinați de un ecran mare TV, care îi ajută să plaseze mașina pe o placă de transport. Șoferul părăsește și încuie mașina, după care plătește cu cardul pentru a iniția procesul de parcare.Vehiculul este apoi transportat automat către un loc de depozitare. Când șoferul se întoarce să își ia mașina, validează din nou cardul de credit și mașina îi este returnată în 2 minute. Deoarece nimeni nu a atins automobilul, nu există riscul ca acesta să fie zgâriat sau avariat în vreun fel.

Pe lângă beneficiile oferite de evitarea aglomerației de mașini, un mare beneficiu pentru mediu este lipsa poluării fonice și cu gaze de eșapament. Conform Automotion, anual se vor arde cu 65 000 mai puțini litri de combustibil și emisiile de dioxid de carbon vor fi reduse cu 152 de tone metrice.

O astfel de parcare poate găzdui 250.000 de mașini pe an, de trei ori mai multe decât una obișnuită.

 

Autor: Florina Mirică

Surse articol: Tree HuggerDown Town Brooklin,

Surse foto: Sursa 1, Sursa 2

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *