Primul autobuz solar din Africa circula pe strazile din Uganda

Inginerii din Uganda au construit primul autobuz solar din Africa, despre care aceștia spun că va revoluționa industria automobilelor din regiune.

Kayoola, așa cum l-au numit, are 35 de locuri și poate parcurge 80 de kilometri cu ajutorul celor două baterii ale sale, care sunt încărcate de panourile solare instalate pe acoperișul autobuzului.

_88039090_88039089 (1)

Directorul executiv al Kiira Motors speră speră acum să atragă investitori, pentru a avea destule fonduri încât să poată fi produs în masă. Dacă totul merge bine, precizează el pentru BBC, până în 2018 fabricarea autobuzului Kayoola va asigura 7.000 de locuri de muncă pentru localnici.

„Autobuzul este în întregime electric și dorința noastră este să testăm puterea energiei solare, pentru a ajuta oamenii să se deplaseze cu ușurință. Datorită faptului că Uganda este una dintre cele 13 țări poziționate de-a lungul Ecuadorului, avem opt ore de energie solară puternică, pe care o putem valorifica”, declară pentru BBC Paul Isaac Musazisi, director executiv Kiira Motors.

Autobuzul de  35 de locuri este destinat circulației în zonele urbane, din cauza restricției de 80 de kilometri pe care îi poate parcurge cu bateriile, până acestea se descarcă. Produs în masă, acesta ar costa 58.000 de dolari, despre care Musazisi spune că este un preț competitiv.

Autor: Florina Mirică

Surse articol: BBC News, Quartz Africa

Surse foto: Sursa 1, Sursa 2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Primul autobuz solar din Africa circula pe strazile din Uganda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *