Let’s Do It, Romania, costumată eco de dorohoieni

Echipa locală “Let’s Do It, Romania!” a organizat, sâmbătă, pe pietonalul bancar din municipiul Dorohoi, o paradă a costumelor eco la care au participat peste 30 de copii de la cinci școli din localitate. Costumele confecționate cu multă ingenuozitate au întruchipat personaje din desene animate și filme cum ar fi Badman, SuperMan, prinți, prințese, vânători și chiar un cuplu de muzică populară.

Saci de rafie, hartie creponată, peturi, pahare de plastic, capace de la sticle, saci menajeri au fost materialele pe care micuții dorohoieni le-au folosit în confecționarea costumelor purtate. La parada costumelor eco, organizată de profesorul Ana Ilaș, voluntar în cadrul campaniei “Let’s Do It, Romania”,  au participat elevi de la școala nr. 4, școala nr. 8 “Mihail Kogălniceanu”, complexele de apartamente “Floare de colț”, “Casa mea” și Școala de Arte și Meserii “Ion Pilat”.

Îmi place să trăiesc într-un mediu curat și consider că oamenii cu care intru în contact trebuie să conștientizeze că e bine să păstreze curățenia  în primul rând pentru sănătatea noastră. Acțiunea de astăzi a fost paradă cu costume ingenioase și pline de culoare care ne-au adus un episod din copilărie prin care am încercat să promovăm campania Let’s Do It, Romania”, a declarat Ana Ilaș, profesor la Școala de Arte și Meserii.

Printre cei care au luat parte la evenimentul de sâmbătă s-a aflat și Liliana Suluciuc, referentul pe mediu din cadrul Primăriei Dorohoi,  care a declarat că astfel de acțiuni sunt binevenite în Dorohoi, fapt pentru care municipalitatea acordă tot sprijinul.

“Acțiunile de acest gen sunt un mod de a-i sensibiliza pe semenii noștri să păstreze mediul curat, să respecte natura. Campania Let’s Do It, Romania e o invitație către cetățeni de a se alătura acțiunii de curățenie în oraș, de a-i învăța să respecte nu numai zonele centrale dintr-o localitate, ci și pe cele periferice, chiar și din afara orașului”, a declarat Liliana Suluciuc, referent pe mediu în cadrul Primăriei Dorohoi.

Parada costumelor eco este, anul acesta, modul prin care echipa botoșăneană „Let’s Do It Romania” a ales să promoveze, în rândul populației din județul Botoșani, acțiunea de curățenie în toată țara, într-o singură zi, ce va avea loc pe data de 12 mai. Și asta pentru că  echipa botoșăneană consideră că această campanie se adreasează cu precădere tinerilor, deoarece conștientizarea nevoii de a trăi într-un mediu curat trebuie să pornească de la vârste cât mai fragede. Reamintim că pe data de 1 mai, echipa locală „Let’s Do It, Romania” s-a alăturat Primăriei Botoșani, care a organizat în parcul “Mihai Eminescu”, sub sloganul “Unul mai verde ca altu’”, o manifestare intitulată “Carnavalul verzilor”, care a cuprins și o paradă a costumelor eco, aparținând preșcolarilor și elevilor din municipiul Botoșani. La fel ca la Botoșani, echipa condusă de Paul Vieru le-a vorbit și dorohoienilor despre importanța implicării lor în această campanie și mai ales despre modul în care se pot alătura acestui demers, devenit în 2012 internațional. Odată cu România, vor mai face curățenie pe data de 12 mai și Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Let’s Do It, Romania, costumată eco de dorohoieni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *