Interioarele de la sediul Rabobank finisate in carton reciclat

Cartonul pare sa fie in topul materialelor durabile pe care arhitectii au ajuns sa il foloseasca intr-o sumedenie de proiecte interesante. Este si cazul echipei de la Sander Architecten care a realizat interioare deosebite folosind acest material pentru sediul Rabobank din Olanda. Cele 25 de etaje ale cladirii au fost atent finisate cu ajutorul hartiei Washi si al diferitelor tipuri de carton, obtinandu-se spatii care incanta ochiul. Luminatoarele transforma elementele de partitionare, oferindu-le o stralucire aparte, imbogatind diversitatea texturilor.
Amenajarea interioara a celor 56 000mp ce au ca tema crearea de spatii care sa incurajeze si sa sustina schimburile sociale, colaborarea intre angajati, de aceea mare parte dintre compartimentari au fost realizate pe orizontala decat pe verticala, astfel incat sa nu schime in vreun fel fluxul de lucru al birourilor si departamentelor.
In schimbul cubiculelor standard pe care le intalnim in astfel de spatii de lucru, peretii de compartimentare realizati din hartie Washi si carton sunt deosebite, creaza un mediu placut si interesant, care ii va incuraja pe angajati sa se angajeze in conversatii cu ceilalti colegi de birou. Datorita usurintei cu care cartonul poate fi reciclat, acest material este printre cele mai folosite. Luminatoarele casetate aduc lumina naturala in interioare, punand si mai mult in valoare nuantele si texturile materialelor.

Articol tradus si adaptat de Iulia Dorobantu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Interioarele de la sediul Rabobank finisate in carton reciclat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *