Educatie si arhitectura: Scoli mobile pentru comunitatile de refugiati

Building Trust International a propus o solutie eficienta, care sa asigure accesul la educatie pentru comunitatile afectate de dezastre naturale sau de saracie. Proiectul a inceput din dorinta de a solutiona problema legata de privarea de educatie a copiilor din comunitatile nomade sau de refugiati din regiunea Thai-Bumese.

Building Trust International este o organizatie nonprofit ce isi propune sa realizeze proiecte sustenabile si sa impartaseasca experienta si ideile lor, oferind acces gratuit la desenele de proiectare, in ideea cresterii impactului pozitiv al designului de calitate. Aceste principii devin cu atat mai importante cu cat este vorba despre refugiatii din regiunea Thai-Bumese, care au fost obligati sa migreze in zone mai sigure si care spera sa se reintoarca acasa intr-o zi, avand posibilitatea sa ia si aceste scoli cu ei, ori de cate ori isi stabilesc un nou sit de refugiu.

In 2011, arhitectii Amadeo Bennetta si Dan LaRossa au castigat competitia de design “School 4 Burma”.

Conceptul proiectului lor se bazeaza pe un sistem facil de asamblare si dezasamblare, astfel incat scolile sa se poata muta odata cu comunitatile. Aceste constructii au si seturi de instructiuni care explica cum pot fi construite si dezasamblate utilizand materiale si instrumente ieftine si usor de procurat.

Dupa succesul din Thailanda, proiectul a fost implementat si in alte regiuni ale lumii, devenind o idee educationala care se perpetueaza.

Sursa

Tradus si adaptat de Laura Paun

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Educatie si arhitectura: Scoli mobile pentru comunitatile de refugiati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *