Acord de principiu al consilierilor generali asupra avizării Parcului Natural Văcărești

10686532_10152722506213764_2079004013_oLiderii grupurilor politice din Consiliul General al municipiului București au ajuns la un acord de principiu în ceea ce privește proiectul pentru avizarea suprafeței administrative a viitorului Parc Natural Văcărești. Decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri care a avut loc miercuri, 10 septembrie 2014, la sediul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, la invitația ministrului Attila Korodi.


“Vă mulțumesc pentru interesul pe care îl arătați față de acest proiect de importanță majoră pentru bucureșteni. Vorbim de instituirea primei arii naturale protejate intraurbane, o oază de biodiversitate cu care puține capitale din Europa și chiar din lume se pot lăuda. Vorbim despre o moștenire pe care o puteți lăsa generațiilor viitoare, total diferită de caracteristicile unei metropole cum este Bucureștiul. În momentul de față nu avem cadrul legal să protejăm această zonă, ea fiind expusă multor riscuri. Academia Română și Ministerul Mediului și-au dat deja avizul științific, iar avizul Consiliului General este ultimul element necesar pentru ca Guvernul să poată institui aria protejată prin act normativ”, a precizat, în cadrul întâlnirii, ministrul Attila Korodi.


10667658_10152722506588764_633428617_oReprezentanții majorității din Consiliul General au menționat că susțin acest proiect și că îl vor aviza favorabil în următoarea ședință de Consiliu.’ Știm că este un proiect cu o largă susținere din partea bucureștenilor, important atât din punct de vedere științific, cât și al sănătății publice și protecției mediului. Din punctul de vedere al alianței PSD-UNPR-PC-PPDD, aveți întreaga susținere’, a declarat domnul consilier general Bogdan Georgescu (PSD).


La rândul lor, reprezentanții opoziției s-au arătat, de asemenea, în favoarea proiectului.’ Am studiat cu atenție documentația și nu văd să fie vreo problemă. Suntem de acord că avizul favorabil trebuie dat cât mai repede’, a menționat domnul consilier general Mihnea Tălău (PNL).’ Și din partea noastră aveți toată susținerea. Credem că, indiferent de opinii și abordări politice, proiectele majore trebuie să găsească consens, pentru că, în definitiv, toți suntem în slujba bucureștenilor’, a adăugat domnul consilier general Mircea Raicu (PDL).


Având în vedere acordul la care au ajuns liderii grupurilor politice din Consiliul General al municipiului București, proiectul pentru avizarea suprafeței administrative a viitorului Parc Natural Văcărești ar putea fi votat, cu o largă majoritate, în ședința Consiliului General de la sfârșitul lunii septembrie.

DIRECȚIA DE COMUNICARE ȘI SISTEME INFORMATICE

Foto credit: Helmut Ignat

Preluare articol: Agerpres

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *