Eurobarometru: Nouă din zece români dau importanţă protecţiei mediului

Un procentaj de 91% dintre români consideră protecția mediului ca un domeniu (deosebit de) important din punct de vedere personal, iar 60% dintre noi vedem poluarea aerului drept una dintre principalele probleme cu care se confruntă din acest punct de vedere, informează un Eurobarometru dat publicităţii astăzi.

Mai mult: 82% dintre români consideră că pot juca personal un rol în protejarea mediului și că problemele de mediu au un efect direct asupra vieții cotidiene.

De asemenea, aproximativ 58% din populație se consideră destul de bine informată în ceea ce privește problemele de mediu, iar 43% apreciază că introducerea unor amenzi serioase pentru cei care fac infracțiuni de mediu este una din modalitățile cele mai eficiente de soluționare a acestora. Nu în ultimul rând, în jur de 80% dintre români cred că UE ar trebui să aibă posibilitatea de a verifica că legislația în domeniu este aplicată în mod corect în România și că ar trebui alocate mai multe fonduri UE pentru activități favorabile protecției mediului înconjurător.

Datele de mai sus fac parte dintr-un sondaj Eurobarometru pe tema atitudinii cetățenilor europeni în ceea ce privește protecția mediului. În întreaga UE, majoritatea cetățenilor a afirmat că protecția mediului este importantă pentru ea, personal, un număr mare dintre respondenți apreciind că se poate face mai mult în domeniu.

Preluare articol: bursa.ro

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *