13 sculpturi făcute din deșeuri plastice adunate de pe plajă

Nu mai este o noutate pentru noi faptul că poluarea oceanelor cu plastic este o problemă foarte gravă. Aceasta cauzează anual moartea a un milion de păsări și 100.000 de mamifere marine, conform unui raport al Ecowatch.

Pentru a atrage atenția asupra gravității situației, organizația Washed Ashore din Oregon  și-a propus să sensibilizeze oamenii și să-i educe prin artă. Membrii organizației, care fac parte din toate categoriile de vârstă, curăță plajele și folosesc deșeurile adunate pentru a crea sculpturi uriașe ale vietăților marine care sunt cele mai afectate de poluare. Piesele de artă sunt prezentate în expoziții în toată țara.

Iată câteva imagini care, sperăm noi, te vor convinge cât de importantă este reciclarea pentru viețuitoarele din mări și oceane:

shark__88013-Sculptures-Made-of-Beach-Waste-That-Will-Make-You-Reconsider-Your-Plastic-Use8__880 octopus__880 fish__880 13-Sculptures-Made-of-Beach-Waste-That-Will-Make-You-Reconsider-Your-Plastic-Use1__880 13-Sculptures-Made-of-Beach-Waste-That-Will-Make-You-Reconsider-Your-Plastic-Use2__880 13-Sculptures-Made-of-Beach-Waste-That-Will-Make-You-Reconsider-Your-Plastic-Use3__880 13-Sculptures-Made-of-Beach-Waste-That-Will-Make-You-Reconsider-Your-Plastic-Use6__880 13-Sculptures-Made-of-Beach-Waste-That-Will-Make-You-Reconsider-Your-Plastic-Use7__880 penguin2__880 13-Sculptures-Made-of-Beach-Waste-That-Will-Make-You-Reconsider-Your-Plastic-Use9__880 13-Sculptures-Made-of-Beach-Waste-That-Will-Make-You-Reconsider-Your-Plastic-Use4__880 mermaid__880

Autor: Florina Mirică

Sursa foto: Bored Panda

Surse articol: Washed Ashore, True Activist, Bored Panda

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *