Creioanele care încolțesc, devenind copaci, legume sau flori

Pe lângă binecunoscutele acțiuni de reciclare și reutilizare, în ziua de astăzi se caută noi metode pentru a reduce deșeurile de orice fel. Statisticile alarmante ne îndeamnă la acțiune, iar din articolul de mai jos putem observa că puțină creativitate, combinată cu interesul pentru bunăstarea mediului înconjurător, poate genera soluții profitabile atât pentru natură cât și pentru noii antreprenori.

Ai terminat de folosit un creion? Îl poți planta pentru a îi oferi o a doua viață.

Un start-up din Danemarca a lansat o metodă inedită pentru publicul larg de a planta copaci: prin folosirea de creioane. Sună puțin straniu, dar creioanele plantabile sunt cele mai noi produse ale companiei Sprout. Compania este bazată în afara orașului Copenhaga, și după cum sugerează și numele, Sprout fabrică produse ce pot fi plantate și care pot crește în flori, legume sau ierburi precum busuioc, coriandru, salvie, roșii cherry, flori de “Nu-mă-uita” și gălbenele.

Produsele Sprout nu se rezumă doar la creioane, ci includ și abțibilduri și felicitări. Cu toate acestea, creioanele plantabile sunt cele care captează cel mai mult atenția. Vin la pachet cu o capsulă biodegradabilă de dimensiuni reduse ce conține semințe. Odată ce creionul a fost ascuțit până la capăt, poate fi plantat în pământ în loc să fie aruncat.

Creioane plantabile

Creionul plantabil a fost gândit de către trei studenți de la MIT, care au vândut drepturile lui Michael Stausholm, CEO-ul firmei Sprout. Acesta afirmă că produsele companiei le arată consumatorilor cum pot fi refolosite obiectele pentru a căpăta o nouă viață. „Ne străduim să regândim produsele și să le oferim un nou scop, pentru a micșora cantitatea de deșeuri și pentru a îi ajuta pe consumatori să realizeze ce și cum cumpără.” Sprout a lansat ediția limitată a gamei de creioane pentru a marca Ziua Pământului.

Botanistul de la Sprout a făcut analize de-a lungul câtorva luni pentru a descoperi care semințe sunt destul de mici pentru a încăpea în capsulă și totodată suficient de puternice pentru a germina și pentru a se dezvolta în copaci. Cele trei semințe care au trecut testul au fost molid, mesteacăn și pin. La temperatura camerei, semințele de pin ar trebui să germineze în 10-14 zile.

Stausholm afirmă că este nevoie de un cultivator răbdator pentru a produce copaci din aceste semințe. Sprout recomandă plantarea creioanelor afară în timpul toamnei și cu puțin noroc semințele vor înflori până în primăvara anului 2017.

Autor: Antonia Petre

Sursă articol: Tree Hugger

Surse foto: Sursa 1, Sursa 2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Creioanele care încolțesc, devenind copaci, legume sau flori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *