Let’s Bike it la Iaşi. Hai la biciclit!


Echipa ieşeană a Let’s do it, Romania! cheamă bicicliştii să se alăture pregătirilor pentru Ziua Curăţeniei de pe 24 septembrie. Sâmbătă, 9 iulie, la ora 9, în faţa Palatului Culturii, dăm startul la Let’s Bike it! Bicicliştii sunt aşteptaţi să dea o mână (sau o roată) de ajutor la cartare, adică identificarea mormanelor de gunoi din judeţul Iaşi. Înarmaţi-vă cu GPS şi aparat foto, un pix şi, foarte important, mult entuziasm. Vă aşteptăm să intrăm în competiţie împotriva nepăsării.
Ce înseamnă Let’s Bike it?

Let’s Bike it! reprezintă o acţiune de cartare pe biciclete în sprijinul proiectului Let’s do it Romania!

Iniţiativa a pornit ca o provocare lansată de echipa Let’s do it, Romania! care a organizat un concurs de fotografie cu tema gunoiul în arealele naturale. Debutul a fost un succes, astfel întâlnirile s-au repetat tot mai des. Mai mult, ideea a prins contur şi s-a extins şi în celelalte judeţe.

Let’s Bike it! înseamnă şi cele mai frumoase ieşiri în grup pe bicicletă. Mărturii sunt pozele pe care le găsiţi aici: http://www.facebook.com/letsbikeit?sk=photos

Ce reprezintă acţiunea de cartare?

Cartarea înseamnă identificarea tuturor mormanelor de gunoi din zonele din afara oraşelor (care evident, nu ar fi avut ce să caute acolo) şi notarea acestora în fişa de cartare cu date de identificare : coordonatele GPS ale locului respectiv, detalii despre mormanul de gunoi, poze ajutătoare. Scopul este de a ajuta voluntarii în ziua curăţeniei generale, pe 24 septembrie, să meargă drept la ţintă.

Cine poate participa?

Lets bike it este beginner friendly. Este un eveniment care se adresează tuturor bicicliştilor, indiferent de antrenament; este conceput astfel încât să poată fi făcut de oricine.

Cei din Iaşi se înscriu aici.

Trasee:

Traseele sunt stabilite şi comunicate în prealabil şi pot fi: prin pădure, pe potecile dintre ogoare, peste tot pe unde poate intra o bicicletă, indiferent de starea drumului.


Spor la « biciclit » şi la cartat !

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

3 thoughts on “Let’s Bike it la Iaşi. Hai la biciclit!

  1. Am si eu o sugestie: ar trebui creat un forum unde sa se poata purta discutii cu privire la activitatile astea, mi se pare mult mai transparent asa, pot sa apara si idei / sugestii bune, ar putea rezulta o informare mai buna a participantilor, etc.

    1. te referi la discutii intre voluntari? e destul de greu de moderat, avand in vedere ca nu sunt foarte multi voluntari in echipe, de aceea te rugam ca orice idee ai, sa o adresezi fie la adresa [email protected] :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *