Cartarea zonelor murdare din judetul Dolj, programata pe 24 august!

Miercuri, 24 august, echipa de coordonare locala a proiectului Let’s Do It, Romania! invita toti doljenii sa se alature lor, participand la o zi de plimbare si cartare.

Cartarea presupune identificarea zonelor murdare (a mormanelor de gunoaie) din  arealele naturale ale judetului nostru.



Vino sa te plimbi cu noi in zonele limitrofe orasului Craiova si sa contribui la procesul de ecologizare a arealelor naturale, indentificand mormanele de gunoie ce nu ne lasa sa respiram un aer curat! Daca nu esti din Craiova, dar vrei sa participi la ziua de cartare, poti lua cu tine un prieten si puteti explora zonele din apropiere, unde stiti ca exista gunoaie!

Voluntarii pot veni cu masina, dar si cu bicicleta, pentru a putea explora mai usor zonele unde accesul pe patru roti nu este posibil, cum ar fi cararile din paduri sau malurile lacurilor si raurilor.

În ziua curăţeniei naţionale, pe 24 septembrie, gunoaiele identificate de cartatori vor fi curăţate de mii de voluntari.




UNDE?  CAND?  CUM?

Miercuri, 24 august, incepand cu ora 09:00

Punctul de intalnire (in Craiova): parcarea stadionului Ion Oblemenco

Materiale necesare:

– Voluntarii au nevoie de un GPS sau telefon cu GPS (pentru iPhone   există o aplicaţie specială pe care o poţi descărca de aici), de o cameră foto şi de o porţie de spirit constructiv.

– Voluntarii vor primi harta zonei pe care o vor avea de explorat, instrucţiuni şi o fişă de morman.

– Voluntarii vor trebui sa fotografieze mormanul si  sa noteze in fisa de morman primita, datele despre mormanul identificat



Traseele propuse de noi:

1.Cosoveni
2.Tuglui
3. Varvoru de Jos
4.Crovna
5.Beharca-Bradesti
6.Robanesti
7.Predesti


Pentru mai multe detalii despre cum se va realiza cartarea, cei interesati pot accesa  pagina principala a proiectului (www.letsdoitromania.ro), la sectiunea “Vreau sa particip”.

Alatura-te echipei in marea zi de cartare, oriunde te-ai afla in judet (poti carta zonele murdare de la tine din oras sau din comuna, daca nu esti din Craiova), si astfel, dupa 24 septembrie te vei putea bucura de plimbari lungi si placute intr-o natura nu numai frumoasa, ci si curata!



Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *