În cadrul celei de-a treia ediții a Let’s Do It, Danube!, concursul dedicat școlilor din județele dunărene, s-au înscris 155 de școli și sunt implicați aproximativ 1300 de profesori. Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România.
“An de an, elevii au reprezentant principalii actori în cadrul proiectelor pe care le desfășurăm. Let’s Do It, Danube! nu se abate de la regulă, mai cu seamă că principalul obiectiv este acela de a educa tânăra generație cu privire la impactul negativ pe care poluarea îl are asupra mediului și a apelor, în special. Prin activitatile pe care le-am propus anul acesta, ne dorim ca elevii să înțeleagă importanța colectării deșeurilor, impactul economic, dar și să îi determinăm pe aceștia să găsească soluții sustenabile pentru problemele identificate la nivelul comunitatii din care fac parte” spune Octavia Brătulescu, colega noastră, coordonator de proiecte Let’s Do It, Romania!.
Concursul constă într-o serie de activități dedicate elevilor de toate vârstele, de la clasa 0 până la clasa a XII-a, iar marele premiu este un laborator de informatică care va conține între 25 și 30 de calculatoare și mobilierul adecvat.
Premiile al II-lea, al III-lea și cele 3 premii speciale vor fi reprezentate de echipamente electronice în funcție de necesitățile instituțiilor de învățământ câștigătoare, echipamente precum laptopuri, proiectoare, table interactive, multifuncționale. De asemenea, va exista și o categorie dedicată unitatilor de invățământ în funcție de ciclul de proveniență, cu premii în valoare totală de 3.000 euro pe ciclu de învățământ.
Activitățile Let’s Do It, Danube! vor include ateliere de reutilizare creativă, sesiuni de educație ecologică, proiecte despre o comunitate sustenabilă, un concurs de colectare selectivă a deșeurilor și o tabără tematică, pentru cei mai implicați elevi din fiecare județ.
Cu ocazia Zilei Copilului, vor fi organizate ateliere de reutilizare creativă și activități interactive în spații special amenajate în incinta parcărilor Kaufland.
De asemenea, în cadrul Let’s Do It, Danube! va fi organizată și o acțiune de curățare a malurilor Dunării, pe 25 iunie 2016, în apropierea Zilei Internaționale a fluviului, la care vor fi invitate să participe toate unitățile de învățământ.
Scopul proiectului este promovarea unui comportament responsabil față de mediu și educarea românilor cu privire la curățenia apelor și în special a Dunării, cel mai important fluviu din țară.
Pe parcursul competiției care va dura până în luna mai, urmăriți blog-ul nostru – cele mai creative activități vor fi prezentate aici și vom urmări împreună evoluția clasamentului.
Autor: Florina Mirică