Alexandru Blană – concurs PR Forum

 

 

Eu aş încerca să schimb ceva pentru mediu, pentru că sunt profund dezamăgit de modul în care este afectat. Chiar dacă oraşul (Constanţa) din care provin nu pune deloc accent pe mediu, călătoriile în alte state m-au făcut sa văd lucruri, pe care mi le-aş dori şi în ţara noastră.

Nu se poate generaliza problema la nivel naţional, în unele oraşe se încearcă o mediatizare a acestei probleme, dar nicăieri nu se fac demersurile reale în găsirea unei soluţii viabile.

Planul meu, poate suna un pic ireal, dar din perspectiva mea ar aduce beneficii.

Îl văd împărţit în 2:

 

– În mediu online: Mă gândesc la o campanie pe internet în care fiecare să posteze imagini cu diverse zone defrişate din ţară, pentru realizarea unei hărţi, pe judeţe. Zonele afectate să fie monitorizate şi supravegheate. O campanie prin care cei care trimit cele mai reuşite fotografii (cu detalii asupra zonei) să fie premiaţi.

 

-În offline: Mult merchandising. Căni, pixuri şi tricouri prin care să promovăm ecologia. De exemplu, în centrele universitare se poate lua contact cu ligiile studenţilor de la Geografie/Biologie/Geologie pentru o campanie intensă, la nivel universitar. Se pot face deplasări în mediul rural prin care să se explice locuitoriilor, efectele negative ale poluării.

 

Creearea unui fond prin care toţi cei care aduc beneficii mediului ( salvează tăierea unor copaci, curăţă o zonă poluată, informează alte persoane, asupra efectelor nocive ale poluării) să primească o sumă de bani.

 

Nu cred că tipărirea de broşuri şi pliante ar avea un real succes. Împlicarea în social-media ar scuti natura de o nouă încercare. Cred că se poate realiza o inventariere a fondului forestier la nivel judeţean.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *