Atenţie, se premiază gunoaiele!

Ai citit foarte bine. În perioada 29 martie – 29 aprilie echipa “Let’s Do It, Romania!” organizeazã luna gunoaielor.

Debutul: un concurs de fotografie.


În fiecare zi, pe blog vom publica în colţul din dreapta “poza zilei”. Fii pe fază, mâine poate fi chiar cea trimisă de tine!

Tema concursului este gunoiul în arealele naturale – adică nu cel pe care sunt sigură că îl observi zi de zi inclusiv în grădina blocului tău sau de care te-ai împiedicat pe cel mai mare bulevard al oraşului, ci acela de care nu ai loc de obicei când vrei să ieşi la iarbă verde sau care îţi strică frumuseţe de fotografie când vrei să surprinzi liniştea lacului.


Care este miza? Concursul va fi jurizat de către Alex Gâlmeanu, care va desemna pe data de 6 mai cea mai bună fotografie, iar Ioana şi Alina îi vor face câştigătorului un portret unic, din materiale reciclate, ca sa aibă ce arăta musafirilor care-i trec pragul. :)


Nu uita: vezi gunoiul, îi faci poză şi o trimiţi pe mail la adresa [email protected] specificând locul în care ai surprins mormanul, data aproximativă (luna şi anul pe cât posibil) şi, desigur, numele tău. Sperăm sincer să primim fotografii peste fotografii şi să nu ne ajungă 30 de zile pentru toate. Orişicum, chiar dacă fotografia ta nu apare în dreapta sus ca fiind “poza zilei”, ea rãmâne în concurs pentru marele premiu şi va fi supusă atenţiei lui Alex Gâlmeanu.


Provocarea este aceea ca prin aceste fotografii să reuşim să inducem sentimente negative care să conducă la o dorinţă de schimbare. Sunt încă mulţi cei care nu conştientizează necesitatea campaniei “Let’s Do It, Romania!” sau nu sunt dispuşi să participe în cadrul ei. Fie că este vorba de dezgust, revoltă, tristeţe, furie sau dispreţ, important este să aibă un impact şi cel care o priveşte să nu rămână indiferent.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

31 thoughts on “Atenţie, se premiază gunoaiele!

 1. Asta e genul de concurs pe care in mod clar nu mi-as dori sa-l castig!! =))))))
  Nu stiu cine se ocupa la voi de marketing si PR dar… sunt geniali!!

 2. Buna Manuela! Nu am facut o astfel de galerie, pentru ca traficul pe site este destul de mare si incercam sa incarcam serverul cat mai putin. Dar da, ar fi frumos sa apara undeva cele publicate pana acum, asa ca o sa incerc sa fac o astfel de galerie publicand pozele intr-un format cat mai mic, pentru a ocupa putin spatiu. Vroiam sa fac asta la finalul perioadei de inscrieri, ca sa le publicam pe toate cele trimise, pentru ca sunt deja mai mult de 30 si deci nu ar fi apucat toate coltul din dreapta sus. :) Mersi pentru feed-back!

 3. in primul rand, dati-mi voie sa va felicit pentru initiativa!
  in al doilea rand, credeam ca sunt singurul ‘diliu’ care fotografiaza gunoaie :) ma bucur sa aflu ca nu sunt unicat.

  hors concours, gasiti si la mine pe blog cateva articole cu poze din categoria ‘peisaj mioritic cu gunoaie’.
  http://www.aciddu.net/tag/gunoaie/
  marturisesc ca nu mi-am pus niciodata problema sa fotografiez corect si artistic asa ceva, prin urmare rezultatele nu sunt demne de a fi luate in considerare pentru concurs :)

  mult succes voua!

 4. In primul rand, iti multumim pentru felicitari :)

  In al doilea rand: WOW, esti chiar “sustinator” inrait si veteran al gunoaielor! :D

  Mie mi-au placut mult pozele tale de pe blog, iar concursul este deschis si fotografilor amatori. Fotografia nu trebuie nici sa fie incadrata perfect, nici editata ca sa impresioneze prin subiectul ei, asa ca te invit sa imi trimiti si pe mail macar una din cele de pe blog, daca nu chiar pe toate :) Stii cerintele – loc, data, nume complet. ;)

  Mult succes NOUA! – incluzandu-te si pe tine si pe toti cei care sunt alaturi de acest proiect. :)

 5. Pe langa concrus, pentru ca tot e vorba de natura, ecologie… ar fi frumos ca cei care pozeaza gunoaie pentru concurs, sa le si ridice din locul cu pricina (daca nu e vorba de cantitati care depasesc posibilitatile), facand un gest util pentru mediul in care traim. Altfel, facem haz de necaz :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *