Let’s Bike It, Romania! – pentru că susţinem mersul pe bicicletă :)

Ţin minte că ne-a făcut observaţie un suporter cu privire la un comunicat de presă ce avea în centrul atenţiei acţiunea de cartare şi în care se repeta cuvântul “maşină” ceva mai mult decât ar fi trebuit în cazul unei acţiuni eco. :) Deşi suntem conştienţi cu toţii că trebuie să facem anumite compromisuri pentru ca proiectul să se finalizeze cu succes şi fără autovehicule acest lucru este imposibil, la nivel de formă într-adevăr am greşit prezentând acţiunea de cartare fără asocierea acesteia şi cu… pedalatul! Era vorba doar de acel comunicat, pe site am fost mai atenţi, dar tot am simţit că am trădat puţin bicicliştii în acel moment şi pentru că de fapt noi încurajăm şi mersul pe bicicletă şi cartarea cu ajutorul celor două roţi, o să profit de fiecare ocazie pentru a-mi lua revanşa. :)

Primele două ocazii s-au ivit chiar în acest weekend – 17-18 aprilie, în Bucureşti.


Sâmbătă are loc prima ediţie a evenimentului BikeWalk pe anul 2010.

Ce este Bikewalk?

 • Bikewalk este o “plimbare semi-spontană” prin oraş pe biciclete în scopul atragerii atenţiei autorităţilor asupra necesităţii existenţei infrastructurii pentru biciclişti
 • Bikewalk popularizează mersul pe bicicletă ca activitate sănătoasă şi nepoluantă
 • 6 ediţii în 2009 (primăvara şi vara), aproximativ 400 de biciclişti participanţi, zeci de menţionări în media (on-line, print, radio etc.)

Vor fi prezenţi la eveniment şi membri LDIR, atât în calitate de biciclişti :), cât şi pentru a promova proiectul în rândul bucureştenilor pe două roţi. Întâlnirea are loc la sâmbătă, 17 aprilie, la ora 16:30 lângă gura de pasaj de pe Kiseleff de pe partea cu Herăstrău şi vă invităm cu drag să vă alăturaţi şi voi grupului pe traseul Arcul de triumf » Piaţa Victoriei » Piaţa Aviatorilor » Chales de Gaulle » ocolit Herăstrău prin dreapta » Cinematograful de vară din Herăstrău. Aici, în punctul de oprire, va avea loc “Bikewalk afterparty”. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul BikeWalk şi vă puteţi alătura şi comunităţii de pe Ning.Duminică se bicicleşte iar, de data aceasta de dragul proiectului LDIR, la iniţiativa lui Vlad Dulea.

Propunerea lui:

Duminică, 18 aprilie, în jurul prânzului, ne intalnim la Izvor in parc cu bicicletele si aparatele de fotografiat după noi.

Mergem undeva în jurul Bucureştiului (maxim 20-25 km) şi unde găsim gunoaie, facem poze şi cartăm zonele respective cu ajutorul aparatelor GPS (cine are să le aducă şi pe acestea cu el – dacă nu, eu oricum am unul deci ne descurcăm)

Cu pozele pe care le vom face vom putea participa apoi la concursul “Atenţie, se premiază gunoaiele!’.

Până duminică se va hotărî şi unde este concret acel “undeva” din jurul Bucureştiului, dar până atunci vă puteţi manifesta dorinţa de a participa, pe blogul lui Vlad sau aici. Desigur, vă încurajăm să daţi vestea mai departe. :)


Nu putem decât să salutăm astfel de iniţiative, să ne bucurăm că ele iau naştere şi că merg mână în mână cu proiectul LDIR.

Spor la pedalat, ne vedem în weekend!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

9 thoughts on “Let’s Bike It, Romania! – pentru că susţinem mersul pe bicicletă :)

 1. Salut, sambata trecuta am fost cu un grup de prieteni la fortul 9-10, este ceva infiorator acolo, nu numai mizerie, cu ea deja ne-am obisnuit, dar istorie batjocorita cu graffiti, vopsea la galeata etc. Eu n-am bicla sa particip la chestia asta, dar va recomand o vizita la “Muzeul Fort 9-10” Intrarea este libera. Am trimis si eu o foto la concurs!

 2. nu stiu daca as putea sa tin pasul/pedala cu voi pe 20-25 km. am o bicicleta mica, simpla….trebuie sa sterg praful de pe ea. evenimentul cu bicicletele si pozele pe o raza de 25km de Bucuresti e pentru cei antrenati, nu?
  un tur de Herastrau cred ca pot face :).
  cu toate astea, vreau sa particip la LDIR in septembrie!

 3. Ioana, vino sambata la BikeWalk sa ne cunoastem :). Si eu vin pe doua roti mici, dar nu o sa fie nicio graba. Si acolo poti sa vorbesti si cu Vlad, cel care organizeaza actiunea de duminica si sa vezi daca poti face fata traseului :)

  Iar in septembrie desigur ca esti asteptata cu cel mai mare drag! :)

 4. Vreau si eu sa vin duminica 18 aprilie, azi nu am avut timp. Sa postati ora si locul intalnirii din timp, ca sa ajunga toata lumea. Voi mai veni cu inca niste prieteni si cu bicicleta, gps-ul si camera :)

 5. Am aflat ora si locatia de intalnire :D :

  “Duminică, 18 aprilie la ora 11:00 ne întâlnim în parcul Văcăreşti cu bicicletele şi aparatele de fotografiat după noi.

  Mergem de acolo pe malul Dâmboviţei până la staţia de epurare Glina şi dacă traseul ne permite chiar şi mai departe, până în apropiere de Bălăceanca.”

  de pe blogul lui Vlad Dulea : http://vlad.dulea.ro/2010/04/15/lets-bike-it-romania/

  1. Perfect! Imi pare rau ca nu am apucat sa iti raspund, am fost plecata toata ziua, dar ma bucur ca a ajuns informatia la tine in timp util si ca vei participa la eveniment. Cel mai mult ma bucur ca iti vei lua si prietenii cu tine. Acesta este spiritul Let’s Do It, Romania! :)

 6. am ajuns azi, 17.04,la 15 h, in Herastrau. ne-am gandit noi ca punem mana pe 1-2 biciclete (eram cu o prietena) de la municipalitate. in 5 sec. am inteles ca se poate:NU. rand mare! am intrebat in fata de nr. de tel de la Cicloteque. am primit numarul lui: Ionut(!) :). i-am spus ca vrem si noi 2 bitze de la Cicloteque. Ionut ne-a indrumat….indatoritor. insa…n-au trecut 5 minute de la convorbirea telefonica, ajunsesem langa masina, ne-a sunat din nou Ionut: “nu mai sunt biciclete, am vorbit acum cu un amic…”. Multumiri lui Ionut ca nu ne-a lasat sa batem drumul de pomana!

  imi pare rau ca nu mi-am scos bicicleta veche din pod in timp util (avea nevoie si de o revizie temeinica, nu doar de sters praful de pe ea) si astfel am pierdut plimbarea….

  apoi, am prins adunarea de la Cinematograf. am trecut pe-acolo tocmai cand v-a pus sa ridicati stanga sus, apoi dreapta….v-a spus sa puneti mainile pe cel de langa voi si sa-l….masati :). am stat 5 minute, pana am aflat ca in dreapta celui de pe scena erau cei de la Ciclop…..

  nu ne-am intalnit pentru ca eu nu reusesc sa recunosc o persoana dupa fotografie…nasol! dar voiam sa-ti spun ca am trecut pe-acolo si ca ne vom intalni noi….in cele din urma.

  1. Ioana, imi pare rau ca nu ati mai prins biciclete… nici voi si nici multi altii din pacate.
   La Cinematograf din ce imi spui inteleg ca ai ajuns dupa ce deja prezentasem proiectul LDIR. Pacat totusi ca nu ai mai ramas la supica :D
   Iti multumesc ca ai trecut, chiar conteaza si cu cel mai mare drag sper sa facem si cunostinta cu prima ocazie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *