Pregătiri intense pentru “Ziua Curăţeniei Naţionale”la Mireşu Mare

După cum bine se ştie în data de 24 septembrie a.c. are loc din nou un eveniment deosebit de important pentru România. Se desfăşoară un nou Program de ecologizare ” Let s do it Romania” în toate zonele ţării după ce în prealabil au fost cartate punctele cu deşeuri şi mizerii lăsate de semeni de-ai noştri certaţi cu minime reguli de păstrare a naturii în bune condiţii.

Şcoala Mireşu Mare, la fel ca şi anul trecut, sprijină această activitate, coordonată în Maramureş anul acesta de Denisa Amalia Pintea, prin următorii reprezentanţi: inst. Gelu Dragoş coordonator local, prof. Emilia Pop şi prof. Corina Drăgan reprezentanţi Şcoala Mireşu Mare, prof. Cornelia Mureşan -Şcoala Remeţi pe Someş, prof. Viuţa Dorca -Şcoala Tulgheş, înv. Ana Dragoş, prof. Ana Chira şi prof. Lucia Pop – Şcoala Lucăceşti şi Dăneştii Chioarului, prof. Rodica Prună, înv. Cornelia Cozma, Mihaela Pop şi Rozalia Lazăr – Şcoala Iadăra. La această activitate participă un număr de 73 de elevi din Mireşu Mare, 43 de elevi din Iadăra, 32 elevi din Lucăceşti-Dăneştii Chioarului, 27 din Tulgheş şi 17 din Remeţi pe Someş.

Sacii în care se vor aduna deşeurile sunt pregătiţi, ca şi mănuşile de altfel prin grija Primăriei Mireşu Mare (primar Virgil Prună, viceprimar Vasile Mărieş), şi se aşteaptă o mână de ajutor, ca şi anul trecut, din partea Gărzii de Mediu prin cms. Vlad Dan şi ornitologului Robert Hitter.

Succes participanţilor şi să sperăm că se vor strânge mai puţini saci ca anul trecut,adică mirişenii au înţeles că trebuie să avem o bună convieţuire cu mediul în care trăim, iar de un mediu curat trebuie să beneficieze şi copiii şi nepoţii noştri.

CRISTIAN LAURENTIU

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *