Cartarea județului Prahova în parteneriat cu Toyota Ploieşti

Cu pași rapizi ne îndreptăm spre ziua Z și pentru a lucra eficient este nevoie să identificăm locurile care vor fi ecologizate de către cetăţenii judeţului Prahova. Așa că, pe data de 6 septembrie 2013, împreună cu Toyota Ploieşti am plecat la cartare cu noul prieten al mediului înconjurator, modelul Toyota Auris.

Primul punct pe harta judeţului nostru a fost pădurea Păuleşti, aceata fiind mereu învadată de deşeurile lăsate de către “turiştii de weekend”. După ce am centralizat locurile cu probleme, ne-am continuat drumul, oprindu-ne la Sat Plopeni. Din nou aceiaşi situaţie negativă în ceea ce priveşte cantitatea majoră de deşeurii menajere.

Traseul nostru a fost alcătuit din mai multe zone (sate, păduri, pajişti, baraje, malurile râurilor, dar şi câmpii) unde am rămas uimiți de cantitate de pet-uri, pungile, și hârtiile care stăteau nestingherite peste tot.

Următorul obiectiv: Slănic. Am întâlnit un orășel foarte frumos și curat… păcat de groapa de gunoi de lângă Piatra Verde care a stricat toată frumusețea din ochii nostri. Plecând din Slănic am centralizat multe deșeuri și cu această ocazie ne-am creat o primă idee de câte echipe va fi nevoie să trimitem în locurile care au primit o bilă neagră din cauza comportamentului iresponsabil al celor din jur.

Continuând traseul, am trecut prin Vălenii de Munte, un oraș mic, dar chochet. Din păcate verdictul mult cunoscut: la periferie se aflau pet-uri,pungi si exact lucruri la care te aştepţi să le găseşti ȋn natură.  Am trecut prin comune ca: Dumbrăvești, Lipănești, Băicoi. Chiar dacă lasă impresia unor zone îngrijite, în afara acestora regăsim aceiaşi situaţie deplorabilă.

În drumul nostru am trecut prin Brebu, Aluniș, Bertea şi am ajuns la Barajul Paltinu. Peisajul este extraordinar datorită implicării Apelor Romane, care au derulat o acţiune amplă de colectare a pet-urilor adunate de pe luciu apei luna trecută, rugăminţile echipei judeţene au fost ascultate. În ciuda efortului depus de aceştia, peisajul “alterat”  de neglijenţa turiştilor, fiind o zona de agrement preferată şi de către cetăţenii din alte judeţe ale ţării.

Cea mai bună impresie ne-a lasat-o orașul Valea Doftanei, care îşi păstrează amprenta timpului, ȋmbinând modernul cu tradiţionalul. Se poate afirma că acestă zona este un loc unde poţi respira aer curat şi poţi admira responsabilitatea oamenilor faţă de locul unde traiesc.

Spre finalul zilei, echipa mixtă formată din membrii echipei judeţene cu cele două prietene din cadrul Toyota Ploieşti, am stabilit ca ultimul reper din aceea zi să fie spre sudul județului. Așadar am trecut prin comuna Bărcănești, Romănești și am rămas dezamăgiti că imaginea este identică cu restul judeţului. Am observat că în locurile destinate popasului,  în care sunt amplasate  dispozitive de colectare a deşeurilor, comoditatea oamenilor inundă din nou natura de pet-uri, hârtii, pungi.

La cartarea judeţului Prahova au contribuit: cetăţenii responsabili au postat poze pe pagina oficială <<Cartarea Judeţului Prahova>>, partenerul nostru Toyota Ploiesti, Apele Române Prahova, Garda de Mediu Prahova, cât şi Regia Naţionala a Pădurilor Romsilva Prahova.

Cartarea a fost realizată cu succes! Acesta reprezetând  un pas important pentru atingerea obiectivelelor proiectului de la nivel local.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Cartarea județului Prahova în parteneriat cu Toyota Ploieşti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *