Haideți să transformăm Lacul Văcărești în delta Bucureștiului

Înainte de marea curățenie națională de pe 28 septembrie, “Let’s Do It, Romania!”, Asociația Salvați Dunărea și Delta și Ecopolis încep ecologizarea zonei lacului Văcărești, ca mai apoi să susținem petiția de transformare a lacului în deltă urbană. Așadar, sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 09:00, vă așteptăm  în unul din cele două puncte de acces, unul situat la intrarea dinspre șoseaua Vitan Bârzești, vis-a-vis de Parcul Auto Vitan și celălalt situat pe șoseaua Olteniței, pe strada Săvinești (punct de reper, complex rezidențial Jupiter).

Parcul Natural Văcărești, minune a naturii între betoanele bucureștene

Pe locul construcțiilor abandonate din groapa Văcărești s-a dezvoltat în ultimii ani un ecosistem natural surprinzător de bogat. Delta Văcărești are 190 de hectare pe care se întind canale, lacuri în miniatură, dar și vegetație specifică zonelor umede. Peste 90 de specii de păsări (ulii, fazani, rațe sălbatice – dintre care numeroase ocrotite prin convenții internaționale), mamifere, pești, amfibieni și-au făcut adăpost în acest loc.

Intenționăm să transformăm lacul Văcărești într-o atracție turistică, un loc de recreere și un spațiu de conviețuire în armonie între viețuitoarele sălbatice și comunitatea locală. De asemenea, un aspect foarte important îl prezintă partea educațională : copiii își pot desfășura aici orele de biologie, iar studenții pot face cercetări de teren amănunțite privind fauna și flora locală. Aici puteți vedea cum arată delta prin lentilele aparatului foto.

Partenerii noștri pentru ecologizarea acestui spațiu sunt Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, reprezentat de doamna Ministru Rovana Plumb, alături de Primăria Sectorului 4, reprezentată de domnul Primar  Cristian Popescu Piedone, Administrația Națională a Penitenciarelor. Anterior, Primăria Sectorului 4 și-a asumat angajamentul de a asigura gestionarea ecologică și socială a spațiului până la declararea zonei Parc Natural. Evenimentul este susținut de Dorna.

Cum ajungi la evenimentul de ecologizare a lacului Văcărești :

Accesul voluntarilor și distribuirea kit-ului de ecologizare se va face prin două puncte, la intrarea în zona Lacului Văcărești dinspre șoseaua Vitan Bârzești, vis-a-vis de Parcul Auto Vitan și dinspre șoseaua Olteniței, pe strada Săvinești (punct de reper, complex rezidențial Jupiter).

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *