Ziua de 25 septembrie in comuna Sag



Cu emotie in suflet ma indrept spre comuna Sag, este ora 07:30, telefonul suna fara oprire. De teama sa nu fi uitat ceva fac in gand inventarul materialelor din masina… totul e ok, nu am uitat nimic. In fata primariei ma asteptau cu nerbadare cei 42 de elevi insotiti de 4 profesori si deasemenea si dl. Ciogescu Dorin, reprezentantul primariei. Dupa ce au fost date toate indicatiile impreuna cu sacii, manusile si apa, elevii au plecat spre punctul pe care trebuiau sa-l ecoligizeze. Pana la ora 09:00 venisera cei 70 de voluntari ai jandarmeriei mobile precum si cei 30 de voluntari ai penitenciarului, inarmati cu saci, masti si manusi, care s-au apucat imediat de treaba.
Rand pe rand au urmat si voluntarii companiei Ursus, 100 la numar, precum si reprezentanti ai firmelor Herbal Life, Hella, si Liceului Iris. Am avut si cateva grupuri de voluntari: tineri, parinti, copii si bunici toti dornici sa ajute. Bineinteles au fost prezenti si cei 20 de angajati ai primariei. Avand un numar mai mare de voluntari decat ma asteptam, am incercat sa acopar cat mai mult posibil din suprafata vizata pentru curatenie si am reusit! La ora 10:00 primeam deja primele cifre de pe teren – 466 de saci stransi. Masinile de salubritate au iesit pe teren undeva dupa ora 10:30 facand cu greu fata numarului mare de saci de pe mariginea drumului.
Am avut si un tractor cu remorca din partea primariei care intra pe camp unde masinile Retim nu aveau acces. Au fost si cativa voluntari care si-au folosit masinile proprii pentru a aduce sacii de pe marginea Timisului pana la sosea de unde sa ii poata ridica masina de salubrizare. Pana la ora 12:00 aveam 1412 saci. Am ramas impresionata de entuziasmul copiilor care au adunat in mai putin de 2 ore, 102 saci. Nici jandarmeria sau peniteciarul nu au fost mai prejos, impreuna adunand 880 de saci.
Datorita agitatiei permanente si a telefonului (care suna incontinuu) am apucat sa beau o gura de apa abia la ora 13:30 cand cifra finala era 1987 de saci adunati de catre cei 494 de voluntari. A fost placut sa vedem ca exista atat de multi oameni care se implica si isi implica si copiii in acest gen de actuni.
Multumiri multe Scolii Generale din comuna Sag – profesorilor: Radu-Cosmin Flavius, Cotoc Carmen, Rosu Elena si d-lui director Zinca Nicolae si deasemenea Primariei Sag – d-lui Ciogescu Dorin, persoana de contact din primarie si d-lui Oprea Venus, primarul comunei Sag, pentru sprijinul acordat pe toata durata campaniei.

Multumiri speciale tuturor celor care au participat si au aratat ca si Romania poate!!! Am facut-o timiseni… acum trebuie sa pastram!


Articol scris de Andreea Nagy, coordonator local

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *