25.09.2010 O zi surprinzatoare! Punct de inregistrare :Padurea Verde

Ora7 este innorat afara.
O zi ca oricare alta, ai crede dar nu, sunt in drum spre UVT pentru a ridica”proviziile” necesare pentru o zi pe cat de solicitanta pe atat de frumoasa.

Ora 8 am ajuns in fata Gradinii Zoologice, din cate se pare si vremea tine cu noi a aparut soarele si norii s-au risipit intre timp. Am instalat cele necesare derularii acestei zi foarte speciale. Am pregatit saci, manusi si tricouri pentru voluntari si de asemeni, pentru cei care nu au avut ocazia sa citeasca pe site, am avut pregatite liste cu Normele de Siguranta Pentru Ziua Curateniei Nationale. Fiecare lider de echipa a luat la cunostinta si a semnat.
Primii care au raspuns prezent chemarii Let’s do it au fost elevii Liceului Silvic insotiti de coordonatorul lor d-na profesoara Uleu Monica.
Pana la ora 9 au ajuns si alte echipe care au fost desemnate sa se deplaseze la Padurea Verde.
Intre timp ne “invadeaza ” o mare rosie , au sosit voluntarii de la TRW condusi de coordonatorul, lor Tubec Adriana si Ocoliceanu Adelina !
Copii de la ONG-ul Doremipentrucopii, insotiti de dna Poapa-Vasiu Dianna, erau atat de nerabdatori sa se apuce de lucru ca au inceput sa adune deja gunoaiele din fata Gradii Zoologice.
In acelasi timp sosesc si voluntarii fimei “Bitea Construct” ,impreuna cu liderul lor de grup Stancu Andreea “inarmati” cu tricouri, saci, manusi si tepuse pentru adunarea gunoiului.
Primi voluntari sositi au plecat deja pe teren, nerabdatori, entuziasmati si voiosi.
Au sosit si voluntarii companiei Continetal, lider de grup dna Anca Fiat,nu au tricouri… ei cei care ne-au ajutat cu un numar mare de tricouri pentru copii, intr-un timp “record” – 24 h .Ufff… colegii intarzie cu ele…dar peste putin timp au ajuns, iar al doilea grup Continental,unul fiind la Buzias, se distinge :) !
Echipa 24 FUN,coordonata de Stefan Vadineanu, soseste cu mic cu mare gata de “atac”, pregatita cu de toate!
Soseste echipa Survey Sampling International condusa de Andreea Spoliala cat si cele ale liceelor: Colegiul National C.D. Loga Timisoara coordonati de colegul lor, Cristian Cimpean, si Grupul Scolar Industrial de Chimie Industriala Azur, coordonati de d-na prof. Samuila Elisabeta.
Echipa Let’s do it, Timis ne-a auntat ca au plecat autobuzele cu voluntari din parcarea Iulius Mall. Majoritatea volunarilor sositi sunt elevi si liceeni, insotiti de profesori si de colegii majori desemnati ca lideri de echipe.
Au ajuns la noi elevii Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva ”Constantin Pufan” insotiti de profesori si de catre coordonatoarea Mate Angela, Scoala Generala cu clasele I-VIII Nr. 30 condusa de d-na Rusu Crina, Scoala Generala cu clasele I-VIII Nr. 18 coodonata de d-na Sicolvan Luminita si elevii Scolii Generale cu clasele I-VIII Nr. 29 insotiti de d-na Camelia Secheres.
Soseste si echipa firmei Withland, gata de lucru, coordonata de Uzuru Armin.
Echipa Green Forest condusa de dna Mihaela Argeseanu, sosita intre timp, pleaca si ea la curatenie.
Cu ajutorul celor 2 padurari, Oprea Gheorghe si Jichici Daniel, de la Directia Silvica toti volunatrii au fost indrumati catre mormanele de gunoi aflate pe raza Padurii Verzi.
O echipa Provident, condusa de Radu Silviu, a fost preluata de reprezentantul Apelor Romane si dusa la locul cartat.
Spre surpriza noastra a sosit si echipa Scolii Generale cu clasele I-VIII Nr. 15, condusa de d-na Rodica Jisa, mica dar inimoasa si gata de lucru.
Primim informatii ca s-au gasit si alte mormane, catre acestea au fost directionati totii voluntarii sositi dupa ora 10 cat si cei care au terminat de adunat in locul desemnat si au mai dorit sa continue.

Au ajuns la noi si reprezentantii Retimului si ai Primariei care au venit sa verifice stadiul actiunii. Spre marea noastra mirare se indreapta spre noi inca un gurp: elevii Liceului de Arte,de care nu am stiut ca sunt prezenti, insotiti de d-na Lupulescu Anca, pentru a da raportul !

La ora 16. 00 am parasit locatia multumiti de munca depusa si pregatiti pentru o alta actiune !

Multumim tuturor celor prezenti pentru stradanie, daruire, implicare si mai ales pentru ca s-au oferit de pe acum ca ne vor sprijini si in viitor!



articol scris de Eniko Mozes – coordonator local Padurea Verde

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *