Voi v-aţi pus vreodată bicicleta la ochi?

Ce faci când te trezeşti în marea de oameni şi te simţi dintr-o dată mult prea mic pentru ca cineva să te audă? Ce faci când ai dorinţe ce par imposibil de realizat? Când vrei să salvezi lumea dar lumea pare că nu vrea să fie savată?


Ne pierdem în mulţimea în care urlă non-valorile, egoismul şi setea de bani. Riscăm să rămânem pierduţi în ea, să fim absorbiţi şi să ne complacem în ignoranţă şi superficialitate. Sau putem să ne ridicăm deasupra ei şi să tragem şi pe alţii cu noi. Să mutăm majoritatea la etaj.


Let’s Do It, Romania! şi Lecturi Urbane sunt pentru mine cele mai importante trepte parcurse. Sunt trepte la zidirea cărora am şi contribuit şi pe care continui să le clădesc alături de oameni minunaţi. De sus, lumea arată altfel. România e mai frumoasă. Aş vrea să pot arăta această Românie tuturor.


Ce faci când te trezeşti în marea de oameni şi te simţi dintr-o dată mult prea mic pentru ca cineva să te audă? Ce faci când ai dorinţe ce par imposibil de realizat? Când vrei să salvezi lumea dar lumea pare că nu vrea să fie savată?


Eu mi-am pus bicicleta la ochi.

Citeşte mai mult aici.


Vreau să mă plimb prin ţară şi să le arăt şi celorlalţi România frumoasă în care pot trăi.

Vreau să mă plimb pe bicicletă şi să le vorbesc oamenilor de Let’s Do It, Romania! şi de Lecturi Urbane.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

9 thoughts on “Voi v-aţi pus vreodată bicicleta la ochi?

 1. Incerc sa va scriu si nu stiu unde e mai potrivit.
  Am pus un link catre situl vostru ca status pe messenger. Multi prieteni se declara interesati, dar le e greu sa se descurce pe site fiindca nu au informatii preliminare, nu le e clar despre ce e vorba. Pagina cu ideea era foarte buna acum cateva luni, poate ca acum ar merita reorganizata putin, sa inceapa cu esentialul si de-abia apoi sa vina povestea.

  Ma interesa sa gasesc de asemenea o lista cu contactele coordonatorilor regionali sau locali, nu pare sa existe asa ceva. Daca are cineva o idee ( cum zic eu ca am acum :) ) sa aiba cui sa o trimita…

  Mult succes mai departe !

  1. Draga Ioana,
   Pana apare aceasta lista pe site, ne poti scrie ideile tale si vom face tot posibilul ca acestea sa ajunga unde trebuie. De asemenea, daca ne spui si din ce judet esti, poate iti facilitam o intalnire cu echipa locala :)!

 2. Ca sa iti raspund la intrebarea din titlu : nu mi-am pus niciodata bicicleta la ochi.
  Interesanta initiativa. Avem o tara frumoasa, dar prea putin ingrijita si prea putin pretuita.. In plus, nu stim sa o scoatem in evidenta.

 3. Salut! Ma uit de ceva timp la toate campaniile de ecologizare care au avut loc in Romania si ma gandesc daca aceste lucruri nu sunt un fel de munca sisifica.Nesimtirea in Romania e la ea acasa.Ma uit pe legi si constat cu stupoare ca aruncarea gunoaielor este sanctionata dar….surpriza nimenea nu aplica legea.Gardienii sau pandarii publici cum le zic eu la vajnici politisti comunictari stau si manaca seminte in loc sa aplice amenzi. Uitasem sa spun ca legile nu au finalitate in sensul ca amenzile pot fi contestate in instanta si castigate.Acest aspect ma roade pe mine mult.Amenziile date persoanelor care murdaresc ar trebuii sa fie usturatoare si fara posibilitatea de a fi contestate.M-am saturat sa vad ca 10 oameni entuziasti curata si o mie de nesimtiti murdaresc la loc.
  Din aceasta cauza va rog sa aveti in vedere si ceea ce am scris mai sus luandu-mi imi angajamentul sa va ajut in redactarea unui proiect de lege in acest sens (o sa fiu primul din cei 500.000 de oameni care il semneaza).
  Civilizatia va invinge in clipa in care oamenii vor stii de frica….apoi de respect.
  Va urez bafta multa cu proiectul!

  1. Buna Razvan! Ma bucur ca ai inteles ca ne dorim ca aceasta campanie sa fie si una educativa. Si noi am avut acelasi sentiment pe care l-ai avut si tu. Tocmai de aceea am contactat si Garda Nationala de Mediu care au spus “Nu ne permitem sa nu participam” si am discutat cu ei si intr-un cadrul mai informal despre situatia critica cu care ne confruntam. Iti multumim pentru sustinere si te asteptam pe 25 septembrie!

  2. Draga Razvan,
   As adauga la cele spuse de colega mea Ioana, ca pe langa Garda de Mediu, avem parteneriat incheiat si cu Ministerul Mediului si Padurilor care trebuie sa se impuna ca autoritate si sa ajute la schimbarea legislatiei din Romania, a aplicarii de sanctiuni si nu in ultimul rand, a rezolvarii situatiei deseurilor din tara.
   Trebuie sa avem incredere ca Let’s Do It, Romania este un inceput pentru rezolvarea acestor nereguli.
   Ne vedem la curatenie pe 25 septembrie :)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *