Un alt fel de ambiţie pentru natură

Se apropie weekendul şi simţi că ai putea să muţi munţii din loc, nimic nu ţi se pare imposibil. Şi ghici ce? You can do it!

Iată o idee genială prin care putem demonstra că ne pasă şi că suntem cu adevărat creativi.


Un indian a creat singur o pădure de peste 550 de hectare,  în 30 de ani.







Jadav “Molai” Payeng s-a mutat în locul unde începuse să „construiască” o pădure şi aceasta a devenit misiunea lui: să creeze un ecosistem, o pădure, de la zero. După 30 de ani, peste 550 de hectare din zonă au devenit o pădure nouă, un ecosistem tânăr, plantat în întregime de mâinile indianului.



Povestea lui Payeng a apărut în The Times of India, ai cărei reporteri au mers la faţa locului pentru a afla mai multe despre modul în care indianul a reuşit să lase o asemenea amprentă asupra mediului înconjurător.


“Am alertat autorităţile responsabile cu pădurile şi le-am întrebat dacă nu pot planta acolo nişte copaci. Ei au susţinut că acolo nu va creşte nimic. [..] A fost greu, dureros chiar, nimeni nu m-a ajutat, nimeni nu era interesat de aşa ceva”, a mărturisit indianul, acum ajuns la vârsta de 47 de ani.


Dar Payeng nu a făcut doar gestul de a planta seminţe, ci a dus în noua pădure şi insecte, în aşa fel încât să dea un impuls ecosistemului să se dezvolte armonios. Acum este o zonă ce musteşte de viaţă, de plante şi animale care au găsit aici un cămin. Pădurea se numeşte Molai şi este casă pentru diverse specii de păsări, căprioare, rinoceri, tigri şi elefanţi.


În ciuda faptului că face asta de 30 de ani, oficialii indieni de la departamentul responsabil cu pădurile au aflat abia în 2008 de ecosistemul creat de Payeng şi de activitatea lui.


Sperăm să auzim şi să susţinem poveşti autohtone. Alături de voi, de ingeniozitatea şi ambiţia voastră suntem siguri că împreună putem duce la bun sfârşit o astfel de idee, nu în 30, ci în 3 ani! :D


Până atunci vă aşteptăm pe 12 Mai la marea curăţenie, natura şi pădurile ei ne aşteaptă!


Schimbăm lumea împreună!


Let’s Do It, Romania!

 

Sursa şi foto: TreeHugger

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *