„Salvați gunoaiele pe mobil”

„Nu lăsa pe maine ceea ce poți fotografia astăzi.”

Ziua de 28 septembrie este una dintre cele mai importante zile ale acestui an. E ziua în care fiecare român se simte chemat la datoria de a contribui la curățenia țării în care trăiește. E ziua pe care va trebui să o încercuiești cu marker roșu în agenda zilei și pentru care va trebui să te pregatești cu entuziasm, responsabilitate și implicare. Ziua de 28 septembrie 2013 e Ziua de Curățenie Națională, ziua în care sute de mii de voluntari din toată România vor ieși afară să curețe țara de gunoaie.

Pentru a ne face o idee unde să trimitem voluntarii și mai ales cum să-i repartizăm, trebuie mai întâi să descoperim unde sunt gunoaiele. Let’s Do It Romania! a gândit etapa cartării pentru a face curăţenia un obiectiv mult mai uşor de îndeplinit. Prin urmare, cartarea reprezintă procesul de identificare a mormanelor de deşeuri din arealele naturale şi raportarea poziției acestora cu ajutorul GPS-ului. Acest lucru se face foarte ușor datorită aplicației TrashOut (Android, Windows Mobile și iOS).

Fie că esti în drum spre casă, fie că ai ieșit la iarbă verde cu prietenii sau la o plimbare cu bicicleta, dacă obsevi un morman de gunoaie, deschide aplicația, fă-le o poză și raportează-le! Cu cât avem o hartă mai detaliată a gunoaielor, cu atât putem gestiona resursele mai eficient, pentru a avea o Românie cât mai curată.

Pentru cei care vor să raporteze gunoaiele de acasă, există și un formular online pe site-ul Let’s Do It, Romania! ( http://app.letsdoitromania.ro/home.jsf ); coordonatele GPS vor trebui să fie luate din Google Maps, făcând un link spre locația centrată și copiindu-le din acea adresă (exemplu: maps.google.com/maps?daddr=DJ282D&hl=en&ll[aici>>]47.233557,27.304931[<<aici][..] ).

TrashOut pe Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=me.trashout&hl=en

TrashOut pe App Store : https://itunes.apple.com/us/app/trashout/id501471692?mt=8

TrashOut pe Windows Store : http://www.windowsphone.com/en- us/store/app/trashout/dc93925e-55ee-4208-89e1-0451048da240

Dacă nu ai internet pe mobil, nu e nici o problemă, raportul se va păstra offline și va fi încărcat când telefonul are conexiune la internet. Până atunci nu uita că pe www.letsdoitromania.ro găsești informaţii care te-ar putea interesa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 thoughts on “„Salvați gunoaiele pe mobil”

    1. Asa este. Am lansat o prima versiune pe Android. In functie de cum merg lucrurilor, poate o sa lansam o versiune si pentru Windows Phone. Multumim frumos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *