Cum poţi să protejezi animalele, dacă îţi arunci gunoiul în locurile potrivite

“Biodiversitate” vă sună cunoscut? Ei bine, acest termen ne trimite cu gândul la bogăţia pe care ne-o oferă natura, la varietatea speciilor care coexistă într-un sistem ce funcţionează dintotdeauna. Din păcate, omul are capacitatea de a perturba viaţa animalelor prin  activităţile sale neglijente, iar una dintre ele este aruncarea gunoiului în natură.

Riscurile la care expunem în mod conştient animalele lipsite de apărare au de cele mai multe ori consecinţe dezastruoase şi imediate: şoriceii pot fi prinşi în sticle, păsările se pot sufoca înghiţind bucăţi de plastic, bateriile contaminează solul. Dacă pentru noi este mai relaxant să ne lăsăm gunoiul în natură, în loc să îl strângem şi să îl ducem într-un loc potrivit, pentru animăluţe cu siguranţă nu este distractiv.

Pentru că a venit primăvara şi ne gândim deja la toate locurile pe care abia aşteptăm să le vizităm, poate nu ar fi rău să ne facem planuri responsabile de vacanţă şi să ne luăm cu noi câţiva saci menajeri, poate cine ştie, ne aduc aminte să fim prieteni cu natura şi să reciclăm!

Sursa fotografiei: http://greenly.ro/wp-content/uploads/2011/12/Articol-2.Fotografia3..jpg

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *