55 de tone de deșeuri au fost colectate în cadrul campaniei ”Let’s do it, Ploiești!”

 

În data de 10 mai 2014 a avut loc Proiectul Național “Oraşul Reciclării 2014″, organizat de către Eco-Rom Ambalaje, la care a participat și Municipiul Ploiești. Fundaţia RoSmile a fost organizatorul oficial al campaniei locale “Let’s Do It, Ploiesti!” care a ajutat orașul Ploiești în obţinerea unui loc cât mai bun în acest concurs.

În cadrul acestui concurs deșeurile au fost colectate selectiv de către voluntarii campaniei. Evenimentul s-a desfăşurat între orele 9:00-12:00, iar punctul de plecare a fost din faţa Palatului Culturii. Cei prezenţi la activitate au primit saci, mănuşi, apă, iar transportul a fost gratuit din partea T.C.E. Au participat reprezentanți ai mai multor instituții de învățământ, dar și asociații de voluntari. Locațiile au fost în zona Afi Palace Ploiești și în zona Dâmbu.

Voluntarii au adunat deșeurile din zonele menționate mai sus și le-au sortat în saci de culori diferite: negru – deșeuri nereciclabile; violet – deșeuri reciclabile. Evenimentul a fost asistat de cei de la Rosal, care au oferit și ei o mână de ajutor.

Tinerii au dat dovadă de o hărnicie cum mai rar întâlnim în ziua de azi. Ei “și-au riscat” dimineața de sâmbătă pentru a ajuta la înfăptuirea unui oraș mai curat decât este el în prezent, fapt ce dovedește că până si azi simțul civic încă mai există. Distracția a fost și ea prezentă printre tineri, unii dintre ei începând să facă rime sau glume.

Cert este că fără ajutorul lor nu am mai fi putut participa la concurs. Și nici fără ajutorul partenerilor principali: Primăria Municipiului Ploiești, T.C.E., R.A.S.P sau a celorlalți parteneri: Rampa Vitalia, Rosal, Asociația Tinerii de la Valea Calugărească, Asociația Ares’el.

La final s-a strâns un număr considerabil de saci, care au fost mai apoi preluați de cei de la Rosal și dusi la centrul de colectare. În cadrul campanie locale ,,Cu cât suntem mai mulți, cu atât orașul va fi mai curat!”, din data de 10 mai 2014, au fost colectate în total 55,4 tone de deșeuri.

Sperăm că ziua de 10 mai 2014 a fost una care i-a ajutat pe ploieșteni să conștientizeze mai bine efectele benefice ale unui oraș curat.

Mulțumim Apa Nova Ploiești, care a fost principalul partener al acestei campanii.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *