Voluntarii din Timiş au văzut imaginea completă a campaniei

Câteva zeci de voluntari, majoritatea lideri, tineri curajoşi, au venit în această seară, în amfiteatrul Universităţii de Vest Timişoara ca să afle informaţii noi despre cea mai mare Campanie de Curăţenie Naţională, “Let’s Do It, Romania!”.

Coordonatorii le-au făcut o informare asupra situaţiei din Timiş, arătându-le cum arată imaginea proiectului privită de la centrul de organizare.

Voluntarii, care în 25 septembrie vor aduna un morman de gunoi, au înţeles că odată cu ei alte mii de grupuri vor face acelaşi lucru, iar organizarea înseamnă în primul rând asumarea unei responsabilităţi.

Nu e ca şi cum ar purta pe umeri pământul sau natură, dar asumarea acestei sarcini înseamnă că întreaga comunitate de voluntari se aşteaptă ca el, membrul, să facă ceea ce şi-a propus: să întindă mâna pe care ceilalţi se bazează.

Pare puţin lucru să iei o pereche de mănuşi şi câţiva saci, să asculţi sau să citeşti instrucţiunile şi să cureţi câţiva metri pătraţi din natură. Dar, atunci când aceeaşi muncă o fac simultan 100.000 de oameni în toată ţara, atunci devine un mare lucru.

Voluntarii veniţi la întâlnirea cu coordonatorii au pus întrebări, au venit cu sugestii, s-au arătat deschişi să se implice şi în alte sarcini ale campaniei. De exemplu câteva fete au format repede o echipă de comunicare, alţi tineri s-au oferit să meargă cu caravana prin judeţ, alţii vor să meargă pe traseele pe care nu apar mormane de gunoi.

În amfiteatru au venit şi voluntari ai companiilor, s-au făcut auziţi cei de la Continental Automotive şi Alcatel. Angajaţii au arătat acea disciplină specifică multinaţionalelor, unde organizarea este baza oricărei acţiuni.

Toţi participanţii au fost atenţi la imaginile proiectate pe perete, la mesajele transmise, la informaţiile transmise, mulţi notându-şi ceea ce îi interesa. Impresionantă a fost harta judeţului Timiş, plină de buline roşii, semnele mormanelor şi dovadă că avem ce curăţa în 25 septembrie.

Toţi voluntarii aşteaptă acum noi informaţii disponibile pe grup [email protected] şi pe siteul www.letsdoitromania.ro.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 thoughts on “Voluntarii din Timiş au văzut imaginea completă a campaniei

  1. Romanii nu sunt doar cei care lasa in urma lor o mica groapa de gunoi, romani sunt si cei care vor sa adune chiar si dupa primii.
    Romani nu sunt doar cei carora nu le pasa de semenul sau cand isi duce cainele sa-si faca nevoile in parc, stiu si romani care merg cu pungile dupa ei aduna dupapropriul caine. In timis am vazut 500 de tineri care vor sa curete judetul de gunoaie. Acesti tineri sunt ecologisti. Ei nu conteaza? Eu cred ca ei cantaresc mai mult decat nesimtitii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *