Voluntarii botoșăneni ai campaniei “Let’s Do It, Romania!”, la televiziune, pentru a-i îndemna pe botoșăneni să iasa la marea curățenie

nopti-albe

Mai multi voluntari implicati anul acesta in campania de mediu “Let’s Do It, Romania!” au fost prezenti, vineri seara, la emisiunea “Nopti albe” de la postul local de televiziune Somax tv.  In platoul emisiunii realizate si prezentate de Lidia Uja, au fost Paul Vieru, coordonatorul judetean al campaniei, profesoara Oana Raileanu impreuna cu doua dintre elevele cele mai implicate in campania “Let’s Do It, Romania!”, dar si in alte activitati de mediu din Scoala Gimnaziala Grigore Antipa unde invata si doi reporteri Buzz, Alexandra Ciotir si Lucia Luca.

S-a discutat despre importanta campaniei “Let’s Do It, Romania!”, despre impactul pe care l-a avut campania in ultimii ani la Botosani, despre numarul tot mai mare de oameni care vin independent, an de an, alaturandu-se celei mai mari actiuni de curatenie din tara.

Copiii-reporteri ai ziarului Buzz, singura publicatie scrisa de copii si adolescenti in Botosani, au vorbit despre premiera pe care o irnegistreaza odata cu implicarea in campanie anul acesta. Daca pana acum erau voluntari in cadrul scolilor la care invata, anul acesta, ei vor face parte din stafful campaniei fiind la centrul de comanda din ziua de 24 septembrie, stabilit la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani.

Tot ei au mai spus ca de cand sunt la ziarul Buzz si-au format acest spirit de a lupta pentru un mediu curat avand in publicatia pe care o reprezinta un supliment in care publica lunar articole pe tematica de mediu. Suplimentul este sustinut de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec.

Elevele Scolii Gimnaziale Grigore Antipa au vorbit despre cum este sa fii voluntar, sa cureti zone murdare si cat de mult le-a modificat comportamentul campania in toti anii acestia. Una dintre tinerele prezente a spus chiar ca a ajuns in faza in care atunci cand intalneste pe strada un om care arunca o hartie pe jos, are curaj sa-l traga de mana pentru a-l avertiza de dezastrul pe care il produce.

Toti cei prezenti in emisiune au lansat un apel catre botosaneni de a iesi sambata, 24 septembrie, incepand cu ora 9.00, la marea curatenie. Pentru asta, ei sunt asteptati mai intai la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani unde vor primi saci si manusi pentru a trece la treaba.
Înscrie-te la Ziua de Curățenie Națională pe: https://curatenie.letsdoitromania.ro.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *