Semnează pentru a stopa acțiunile în masă cu potențial nociv asupra pământului!Articol realizat de: Prisca Merz, the Director of End Ecocide in Europe movement

Editat de: Meelika Hirmo

Intreaga comunitate Let’s Do It, World! sustine si se implica in aceasta schimbare.

Ești într-adevăr puternic! Tu ai putea fi parte a unei mari schimbări unde fracturarea hidraulica, forările în zona arctică, centralele nucleare, extracțiile miniere, despăduririle, pescuitul excesiv, barajul din Belo-Monte (Brazilia), Roșia Montană (România), centrala nucleară de la Fukushima (Japonia) și din ce în ce mai multe acțiuni de acest fel sunt pe cale să devină ilegale!

Doar 4 zile pentru a ajunge la un milion de voturi pentru a finaliza ECOCIDUL în Europa!!! (END ECOCIDE IN EUROPE)!!! Avem nevoie de ajutorul tău în răspândirea acestui mesaj! Data limită este 21 ianuarie!

Există alte feluri de a trăi pe această planetă, doar trebuie să influențăm sistemul să le aleagă! Alege energia regenerabilă, alege fermele organice etc. Legile au oprit sclavia în Statele Unite, legile pot opri distrugerea planetei astăzi.

Ecocidul este definit ca ”pagube importante, distrugere sau pierdere a ecosistemului  dintr-un teritoriu dat”. Cerem răspunderea penală a celor care iau decizia în politică și în mediul de afaceri pentru pagubele create pământului. Sub legislația curenta, lideriilor din mediul de afaceri în multe țări li se cere de către lege să-și maximizeze profitul pentru acționarii lor, făra a avea grijă de distrugerile pe care le-ar putea cauza mediului și vieții umane ca și rezultat al acțiunii lor. Noua legislație trebuie să pună oamenii și planeta în primul rand și să împuterniceasca pe decidenți să ia cele mai bune măsuri. Pentru a învăța mai multe vizionează această animație.

Astăzi, locuim într-o lume în care se produc ”distrugeri severe pe o suprafață întinsă a teritoriului, pe o durată lunga de timp” (Art 8.2 Statutul de la Roma) aceastea se produc în timpul războiului, pe când în timp de pace corporații distrug pământul în forme severe fără a suferi consecințe. Credem că este timpul să actualizăm legile.

Zona Uniunii Europene apoi intreaga lume

Noi putem face schimbarea, fiecare dintre noi! Cu inițiativa, vrem sa aratăm Uniunii Europene și apoi întregii lumi că prioritațile trebuie schimbate, prin a modifica legea și prin definirea distrugerilor masive în țările noastre drept o crimă. De aceea avem nevoie de votul tau!

În primul rând trebuie să adunăm destule voturi – votează pe endecocide.eu și răspândește vestea. Când terminăm, o nouă lege va putea fi supusă dezbaterii si aprobată. După aceea, va avea loc o perioadă de tranziție bine definită, unde companiile, statul și băncile vor avea o perioadă în care își vor reglementa și acțiunile financiare și care crează Ecocide, ca rezultat va duce la emisii mai mici de carbon și un viitor sustenabil. În final, toate activitațile ecocide vor fi oprite iar cei care nu se vor supune, vor fi trași la răspundere pentru cauzarea Ecocidului.

De aceea vă rugam să accesați site-ul și să votați si apoi sa dați share tuturor –endecocide.eu.

Și chiar dacă nu atingem un milion de voturi, acesta este doar inceputul, de aceea suportul tău este crucial pentru a crea un mai bun moment pentru ceilalți pași.

*Chiar dacă nu ești un cetățean al Uniunii Europene, poți să ajuți! Distribuie cu toți pe care-i cunoști, semnează inițiativa globala, da-ne un like pe Facebook, distribuie post-urile noastre, urmăreste-ne pe Twitter și distribuie mesajele noastre de acolo (endecocide.eu).

End Ecocide in Europe este o inițiativă la început (grass-roots initiative) cu scopul de a proteja ecosistemele de care viața noastră depinde. Pentru a atinge ceea ce ne propunem, trebuie să recunoaștem, cazurile serioase de distrugere a mediului sunt crime și cei care sunt responsabili trebuie să fie trași la răspundere. Această crimă are un nume: ECOCIDUL. Voteaza pentru a sfârși ecocidul, azi pe endecocide.eu

Cum se schimba legea?

Uniunea Europeana are puterea de a introduce o asemenea lege (aplicabilă în cinci cazuri: Ecocidul in teritoriul Uniunii, acte săvârsite de cetățeni ai UE și companii din interiorul sau, importul de bunuri si servicii, rezultate din activitați cauzatoare de ecocid în UE și finanțatori ai ecocidului din partea băncilor din teritoriul UE și de instituții financiare). Când vor fi cel putin 1 million de cetățeni ai Uniunii Europene care vor sprijini, Comisia Europeana se obligă să ia în considerare propunerea. Inițiativa cetațenilor Europeni e un instrument al democrației directe pe care politicienii nu-l pot ignora. Votează acum pe endecocide.eu.

Inițiativa este în intregime un demers al voluntarilor, noi nu avem angajați și nici secretariat. Este o adevarată inițiativă a cetătenilor la care poți lua și tu parte. Doar vorbește despre ea oriunde poți, încurajeaza-ți toți prietenii și familia sa semneze și distribui-o în rețeaua ta. Distribuie filmul nostru și videoclipul nostru. Daca dorești sa faci mai mult, înscrie-te pe (get involved) și contacteaz-o pe Lucia, coordonatorul nostru pentru voluntari ([email protected]).

Mai multe informatii pot fi găsite la: endecocide.eu si www.ec.europa.eu/citizens-initiative (Inițiativele Cetațenilor Europeni în general).
”Niciodată să nu te îndoiești că un grup mic de oameni determinati, cu o directie pot schimba lumea. Într-adevar, acesta este singurul lucru care conteaza” – Margaret Mead

Sursa articol: Let’s Do It, World!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “Semnează pentru a stopa acțiunile în masă cu potențial nociv asupra pământului!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *