O adolescentă a construit un dispozitiv care obține energie din curenții oceanici

O adolescentă de 15 ani din Florida a construit o sondă care poate genera energie și apă curată prin colectarea ei din curenții oceanici.

Hannah Herbst este clasa a 9-a și dorința ei este să aducă energie regenerabilă în țările slab dezvoltate. Această dorință a pornit după conversațiile avute cu un prieten cu care conversează prin scrisori din Etiopia și care i-a povestit că are acces limitat la electricitate.

Cu ocazia concursului “Discovery Education 3M Young Scientist Challenge”, Hannah a construit o sondă care transformă energia mecanică a curenților oceanici în electricitate. Materialele pe care le-a folosit sunt reciclate și au costat-o doar 12 dolari.

Invenția sa a ieșit pe primul loc, iar adolescenta a câștigat 25.000 de dolari și titlul de “Cel mai tânăr om de știință al Americii”. Mai mult, Hannah vrea să doneze o parte din câștig către prietenul său din Etiopia și către construirea unei noi clădiri pentru școala ei. Restul îl păstrează pentru mai târziu, pentru fondul de facultate.

dispozitiv pentru energia din curentii oceanici

“Toată lumea are acces la materialele din care mi-am construit eu sonda. Chiar vreau să-mi ajut prietenul. Nu-mi pot imagina o zi fără electricitate în viața mea”, a declarant fata pentru Fast Company.

Drumul tinerei nu se oprește aici,deoarece plănuiește să lucreze cu mentorul ei, Jeffrey Ermslander, pentru a-și îmbunătăți inveția și pentru a o pregăti pentru implementarea în țările în curs de dezvoltare.

Autor: Florina Mirică

Sursă articol: Inhabitat, True Activist

Sursă foto: Sursa 1, Sursa 2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *