Noul Jetta

Noul Jetta – Sau cum să faci eficient din țânțar armăsar

Noi suntem voluntari . Coordonăm un proiect “verde ”, curăţăm locurile în care oamenii aruncă gunoaiele timp de un an într-o singură zi. Şi pentru asta muncim câteva luni înainte vezi http://www.letsdoitromania.ro/.
Nu o să povestesc foarte mult despre asta, ci despre maşina pe care am avut-o ca şi partener de drum .
Este noua VW Jetta. Ceea ce m-a suprins a fost în primul şi în primul rând micul tzantar de sub capotă .E un ţânţar aşa de puternic încât poate să ţină în frâu 105 armăsari. Şi sunt nişte armăsari voinici. Îi şulfă din spate o turbină şi un compresor , ei fiind cei care îl transformă pe micuţul ţânţar de 1,2 Litri TSI (Turbo Stratified Injection) într-un veritabil HULK de 105 cai. Ceea ce îmi place, după ce m-a impresionat maşina prin ţinuta ei la drum , comoditatea , uşurinţă cu care se conduce , este consumul. Adevărul este că ne cam grăbeam, într-o zi am hălăduit aproape un judeţ întreg ,am făcut cam 350 de km , pe dealuri şi vai , pe ses şi câmpii , prin oraş şi prin natură , iar consumul armăsarilor mânaţi cu voioşie de cei 2 voluntari a fost de app 4-5 %. Uimirea mea venea când în viteză a 6-a , la 90 – 110 în bord , la consumul instant scria 3,2 – 3,6 %. Fără să mai spun că la viteză asta puteam să vorbesc la telefon şi era perfect linişte înăuntru , că şi când ai sta pe loc. Fără să mai spun că după toată plimbarea pe dealuri şi vai, armăsarii nu au băut decât jumate de rezervor .
De curiozitate , când am ajuns acasă , am intrat pe http://www.tess.ro şi am văzut că preţul maşinii începe de la infimă suma de 13.000. O să spuneţi poate că găsim autohtone mai ieftine , americane suspecte dare u vorbesc despre o maşină după care lumea întoarce capul . După o maşină cu care te admirii în vitrinele magazinelor . După o maşină care are personalitate. Şi una puternică cu tente de iubire faţă de mama natură – Think Blue (şi mai multe detalii găsiţi aici http://thinkblue.volkswagen.com/com/en/start ) şi faţă de costurile drumului pe care o să îl faci la munte.Sau la mare(consum de3-4%).Sau zilnic la serviciu.
Ne bucurăm că sunteți partenerii noștri ediția aceasta!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *