Maine curatam Doljul! Hai cu noi!

Sambata, 28 septembrie 2013 tot judetul Dolj iese la curatenie! Peste 100 de primarii din judetul nostru au spus “da” apelului echipei de organizare din Dolj si se vor mobiliza sambata, incepand cu ora 9, cand vor ecologiza zonele murdare identificate in cadrul procesului de cartare.

Nici craiovenii nu vor sta insa acasa! Aproximativ 1000 de voluntari vor incerca sa curete cele 26 de zone cartate in zona limitrofa Craiovei. Transportul va fi asigurat doar pentru 300 de voluntari, care vor ajunge la Facai, Izvorul Rece si padurea Vulcanesti (Centura de Nord a Craiovei) cu cele 3 autobuze RAT Craiova. Restul voluntarilor vor folosi mijloacele proprii de transport pentru a ajunge in celelalte 23 de zone murdare.

 

Inscrierile continua si maine, astfel ca toti doritorii care nu au apucat sa se inscrie pe site se pot prezenta, in intervalul orar 8:00-9:00 la sediul LDIR, aflat la Consiliul Judetean, camera 8. De asemenea, ei pot suna la numarul  0768. 752. 555 (Madalina Marinescu).

 

Printre voluntarii care vor curata zonele murdare din preajma Craiovei se numara si 10 persoane private de libertate, de la Penitenciarul de Minori si Tineri, dar si un efectiv de 30 de voluntari din cadrul Jandarmeriei Dolj. Impreuna cu acestia vor veni la ecologizare si sportivii din echipa de baschet masculin a SCM U Craiova. Acestia, laolalta cu elevii, studentii sau voluntarii anumitor agenti economici, vor opera in zona Centurii de Nord a orasului.

Iesirile dinspre Facai, Bucovat, Isalnita, Malu Mare sau cartierul Bordei sunt doar unele dintre zonele ecologizate maine, care vor fi atent supravegheate de catre comisarii din cadrul Garzii de Mediu Dolj.

 

Actiunea va incepe la ora 9:00 si va dura aproximativ 4 ore.

 

Coordonatorii din echipa judeteana vor intampina voluntarii in fiecare dintre punctele amintite mai sus, le vor inmana sacii si manusile si vor realiza, de asemenea, un instructaj in ceea ce priveste colectarea selectiva a gunoaielor, pentru ca mai apoi sa poata fi reciclate.

Pentru ca dorim ca si in 2013 Doljul sa se afle pe primul loc in topul deseurilor reciclate, 8 masini de colectare si 2 autospeciale din cadrul Salubritate Craiova vor actiona in zona limitrofa orasului. Ele vor fi sustinute si de alte masini ale reciclatorilor din Craiova, dar si din judet, unde vor actiona peste 6 operatori de salubritate si reciclatori.

Gunoaiele stranse vor fi depozitate la ECOSUD, groapa ecologica de gunoi de la Mofleni, singura autorizata din judetul Dolj.

 

Va asteptam si pe dumneavoastra alaturi de noi, in lupta impotriva gunoaielor!  Let’s Do It, Dolj!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *