Mobilizare de forță la Botoșani pentru ziua de 15 septembrie

Mobilizare de forță în județul Botoșani pentru campania “Let’s Do It Romania!” care va avea loc, sâmbătă, 15 septembrie, începând cu ora 9.00.  Peste 40 de primării, 130 de școli și alte 20 de instituții ale statului s-au alăturat demersului de anul acesta de a atinge UN MILION de voluntari într-o singură zi la nivelul întregii țări.

Botoșaniul a fost la ultimele trei ediții pe primele locuri în ceea ce privește numărul de voluntari, iar anul acesta echipa locală își dorește să mențină poziția fruntașă. ” Doresc să fac un apel către botoșăneni să facă voluntariat sâmbătă. Să vină o oră, o jumătate de oră, să strângă alături de noi deșeuri, să fim cât mai mulți, să ne menținem cât mai sus”, a spus Paul Vieru, coordonatorul campaniei la nivel local.

Subprefectul județului Botoșani, Daniela Lozneanu, a tras  un semnal de alarmă cu privire la importanța acestei campanii. “Vom încerca pe 15 septembrie să punem umărul cu toții, să ne adunăm cât mai mulți să ajungem cât mai aproape de cifra de un milion de voluntari la nivelul țării. Avem semnale foarte bune din partea instituțiilor care se vor implica ceea ce ne dă foarte multe speranțe că va fi bine”, a spus Daniela Lozneanu, subprefect.

Dimineață, la ședința cu reprezentanții instituțiilor implicate s-a anunțat că din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență vor participa peste 80 de persoane, din partea Inspectoratului de Poliție, cam tot atâția, iar Inspectoratul Școlar este asaltat zilnic de cereri din partea profesorilor care vor să participe pe 15 septembrie la marea curățenie generală.

În județul Botoșani, ediția 2018 „Let’s Do It, Romania va fi posibilă datorită implicării active a Instituției Prefectului și a structurilor locale aparținând Ministerelor Mediului, Educației Naționale, Apelor și Pădurilor, Turismului, Afacerilor Externe, Apărării Naționale, alături de Jandarmeria Română, Administrația Națională a Penitenciarelor, Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România și Asociația Municipiilor din România. Partenerul principal al campaniei este Kaufland România, alți parteneri fiind S.C Admir S.R.L., asociațiile Buzzmedia, Papucul Doamnei, Optim și Centrul Europe Direct din Botoșani.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *