Let’s Do It! si la gradinita

În ziua de 24 septembrie 2011 a avut loc cel mai mare proiect de implicare socială din România : Let’s do it, Romania – Ziua Curăţeniei Naţionale, iar noi nu puteam lipsi din acest proiect J!!! Astfel, ne-am înscris pe site-ul www.letsdoitromania.ro , ne-am ales zona pe care să o curăţăm de deşeuri aruncate necorespunzător şi foarte curând “Let’s do it, Romania!!!” s-a transformat în  “Let’s do it, Pygmalion!!!”.  Ne-am dorit să fim modele pentru copii noştrii şi ca ei să dobândească un comportament ecologic adecvat.

Proiectul nostru „Let’s do it, Pygmalion!!!” a început vineri, 23.09.2011, împreună cu grupa de la creşă, grupa mică, grupa mijlocie şi grupa mare şi pregătitoare. Educatoarele de la fiecare grupă au discutat cu copii despre mediul înconjurător, despre existenţa unei zile naţionale de curăţenie, despre normele de siguranţă pe care fiecare dintre noi trebuie să le cunoaştem şi să le însuşim şi au dat exemple de comportamente pozitive şi negative faţă de natură. După aceea, copii au fost echipaţi cu mănuşi şi saci menajeri şi au ieşit în curtea grădiniţei pentru a  colecta „deşeurile” (hârtii, sticle de plastic, etc.).

Ziua de 24.09.2011 (Ziua de Curăţenie Naţională) a găsit echipa Pygmalion (educatoare, copii, părinţi, etc.) în faţa grădiniţei echipaţi cu tot ce aveam nevoie pentru ca în 2 h să facem curăţenie în zona aleasă. Şi pentru că am fost cu adevărat o echipă minunată şi foarte harnică am reuşit să strângem 11 saci imenşi de deşeuri.   În poza de mai jos se vede “trofeul” nostruJ!!! La sfârşitul celor 2 ore de curăţenie am comunicat reprezentantului local al proiectului “Let’s do it, Romania!!!” rezultatul nostru: 11 saci.


În săptămâna ce a urmat, educatoarele au realizat evaluarea proiectului prin discuţii cu privire la mediul înconjurător şi comportamentul pe care trebuie să îl avem faţă de acesta.

Felicitări Echipa Pygmalion!!!

Mulţumim părinţilor pentru participare !!!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 thoughts on “Let’s Do It! si la gradinita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *