Let’s Do It, Corporate! – Interviu cu Magda Lazar, Genpact Bucharest CSR Coordinator si Tania Munteanu, Europe CSR Lead

eCe parere aveti despre idea pe care o promoveaza Let’s Do It, Romania! si de ce v-ati implicat in proiect?
Prin platforma europeana de CSR, Genpact isi propune sa acopere o gama cat mai larga de evenimente, pornind de la campaniile care vizeaza mediul inconjurator si pana la cele indreptate catre problemele sociale. Let’s Do It, Romania! a insemnat pentru noi mai mult decat un proiect de ecologizare, menit sa sprijine atitudinea responsabila eco a angajatilor nostri, transformandu-se intr-un altfel de teambuilding.



Cum ati convins angajatii sa se implice in proiect?
Platforma si calendarul CSR sunt foarte variate, iar colegii nostri au libertatea de a alege campaniile in care doresc sa se implice. Suntem la a treia participare LDIR si echipa noastra de voluntari s-a format conform asteptarilor, fiind un eveniment deja planificat pentru acest an.



e'Au devenit angajatii mai responsabili dupa participarea la aceasta campanie? Si-au schimbat in vreun fel atitudinea fata de mediul inconjurator?
Cantitatea impresionanta de deseuri stranse, precum si diferenta dintre peisajul pe care l-am intampinat initial si cel pe care l-am lasat in urma reprezinta doua aspecte care cu siguranta au schimbat atitudinea participantilor fata de reciclare. Un astfel de eveniment nu poate trece fara urmari, intrucat a intarit respectul fata de natura si de mediul inconjurator. Concluzia in urma unei astfel de actiuni este ca suntem toti responsabili de mediul in care traim.



Care este strategia companiei de implicare sociala? Dar pentru protectia mediului in urmatorii ani?
Pe masură ce crestem ca si companie, valorificam energia și talentul angajaților nostri, pentru a contribui la dezvoltarea economică, socială și de mediu a comunitatii in care traim si lucram. Platforma noastra de CSR se bazeaza pe patru piloni, prin care incercam sa construim o cultura definitorie: Incluziune, Sanatate, Mediu si Educatie, o atentie speciala avand educarea pentru angajare. Campaniile de Mediu demarate de noi, includ celebrarea la nivel global a World Water Day & Earth Day, campanii de renovare a diverse gradinite, institutii, scoli si centre de plasament, reimpadurirea zonelor desemnate de primarii, campanii Fair Trade si, desigur, LDIR pentru urmatorii ani.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *