Interviu cu Andreea Cosma, Business Development Director Gras Savoye Romania

Compania Gras Savoye Romania, companie de consultanţă în managementul riscului şi brokeraj în asigurări, sustine proiectul Scoala mea Verde incepand cu anul 2014.

1. Ce parere aveti despre ideea pe care o promoveaza Let’s Do It, Romania! privind educatia nonformala prin sustenabilitate?

Daca ne gandim ca din ce in ce mai mult felul in care traim si interactionam este influentat si legat de tehnologie, iar copiii reusesc sa inteleaga si sa invete mai usor fiind implicati in activitati din ce in ce mai practice, pot sa spun cu tarie ca ideea este mai mult decat benefica pentru educatie.

2. Cum vedeti dvs. implicarea voluntarilor in aceasta campanie pentru ca actiunile desfasurate sa obtina rezultatele asteptate?

Intr-un proiect social care isi doreste sa aduca schimbari clare si sa aiba efecte pe termen lung cred ca implicarea voluntarilor este un element foarte important. Resursele materiale sunt esentiale, dar pot fi accesate mai usor daca oamenii se implica, fiecare cu ce poate, cum poate si cum doreste.

3. Considerati ca demersul Let’s Do It, Romania! pentru promovarea cladirilor verzi este sustenabil?

Eficienta energetica nu mai reprezinta de multa vreme o teorie a viitorului. Este o notiune practica din prezent. Se construiesc cladiri verzi, se recicleaza, oamenii impart masina la drum lung, investitorii se orienteaza catre productia de energie regenerabila. Demersul este un factor de schimbare si contribuie la dezvoltarea sustenabila. Va doresc sa reusiti mult mai mult decat v-ati propus prin acest proiect astfel incat sa avem toate scolile din Romania dotate cu panouri solare!

4. Care sunt criteriile dupa care analizati implicarea in sustinerea unei cauze?


Parteneriatul pe termen lung este unul din principiile dupa care Gras Savoye Romania isi desfasoara activitatea. Construim parteneriate cu clientii nostri si noi ca echipa ne regasim in initiativele care au efect pe termen lung. Proiectul „Scoala mea verde” imbunatateste aspecte legate de eficienta energetica, dar si legate de educatie. Din aceste motive nu am ezitat sa consideram oportuna sustinerea acestei cauze.

5. Care considerati ca este specificul responsabilitatii sociale corporative in industria in care activati?

Este destul de dificil sa formulez o estimare la nivel de industrie, mai ales ca este o piata atipica din punct de vedere al numarului si al specificului firmelor care activeaza. Imi place sa cred insa ca tot mai multe companii apeleaza la sisteme de reciclare avand in vedere faptul ca este un domeniu in care se foloseste multa hartie.

6. Cum vedeti evolutia domeniului responsabilitatii sociale corporative in Romania in urmatorii ani?

Sunt sigura ca din ce in ce mai multi oameni, dar si companiile, vor constientiza ca doar daca ne implicam noi in primul rand ii vom determina si pe cei din jur sa actioneze pentru schimbare. Daca in urma cu cativa ani voluntariatul era privit ca o activitate punctuala, cred ca in viitor va deveni absolut firesc ca cineva sa contribuie cum poate pentru a sustine o cauza in care crede (material, financiar, cu servicii sau chiar prin consultanta sau informatii).

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *