In Judetul Timis Let’s Do It, Romania! revine si in aceasta toamna!

Mii de voluntari ai campaniei Let’s Do It, Romania! se vor mobiliza in 29 Septembrie pentru a doua sesiune de ecologizare din acest an a judetului Timis.

Let's Do It, Timis! 29 Septembrie 2012

Decizia organizarii actiunii de toamna Let’s Do It, Romania! in Judetul Timis are la baza solicitarile venite din partea mai multor echipe de voluntari, dar si din partea unor primarii care in actiunea din primavara nu au reusit sa finalizeze curatenia. Mai mult, Septembrie este luna in care timisenii s-au obisnuit cu aceasta campanie.

 

Let’s Do It, Romania isi propune sa curete deseurile din Judetul Timis, din arealele naturale (zonele din afara oraselor). In 29 Septembrie exista posibilitatea sa fie luate in vizor si unele zone din Municipiul Timisoara. Diferenta majora fata de editiile anterioare este ca impreuna cu Garda Nationala de Mediu si cu reprezentantii primariilor implicate in campania din toamna va fi conceput si implementat un plan de prevenire si mentinere a curateniei in zonele curatate. Acest plan va fi finalizat si va incepe implementarea lui in luna octombrie.

Cartare Let's Do It, Romania! Timis 29 septembrie

Principala etapa in campania din Septembrie, ca de altfel in toate campaniile LDIR, este cartarea – identificarea si inventarierea mormanelor de gunoi aruncate ilegal Judetul Timis. In aceasta etapa sunt implicati reprezentanti ai primariilor (responsabili de mediu, viceprimari etc.), voluntari LDIR, dar si orice persoana care doreste sa semnaleze astfel de zone murdare. Inscrierea mormanelor de gunoi va fi facuta in aplicatia on-line, de pe http://app.letsdoitromania.ro.

 

Plecand de aici organizatorii vor face o estimare a volumului de deseuri ce urmeaza sa fie adunate in 29 Septembrie cu sprijinul voluntarilor si se vor concentra pe zonele cele mai murdare. De asemenea va fi terminata si ecologizarea Padurii Verzi.

Toti cei care vor sa participe in 29 Septembrie la Let’s Do It, Romania! Judetul Timis se pot inscrie pe http://app.letsdoitromania.ro. Cei care doresc sa se implice si in organizarea actiunilor la nivel local sunt rugati sa-si anunte interesul la adresa de e-mail: [email protected]

 

In 12 Mai s-au implicat si au contribuit la reusita campaniei 42 primarii, 3858 de voluntari, dintre care 2013 elevi de la 62 de scoli, licee sau colegii din judet.

 

Au fost stransi 6921 de saci (aproximativ 430 metri cubi) dintre care 1944 cu materiale reciclabile – plastic, pet, aluminiu. Media sacilor stransi de voluntari a scazut de la 2,30 in 2011 la 1,82 saci de persoana in 2012, dovada ca rezultatele sunt vizibile – Timisul este mai curat. Au mai participat cu voluntari 21 de companii si 14 ONG-uri din Judetul Timis. 12 operatori de salubritate au sprijinit actiunea cu ridicatul si transportul sacilor de gunoi.

 

Organizatorii multumesc tuturor reprezentantilor mass media ca au fost alaturi de ei inca de la inceput. I-au sustinut in promovarea ideii de implicare, voluntariat si responsabilitate mai ales 24FUN, Zile si nopti, ReDesteptarea, deBanat si TVR Timisoara.

 

Reusita campaniei Let’s Do It, Romania! din 12 Mai nu ar fi fost posibila fara implicarea Frigoglass, Continental, Florimpex, Fast Point si Retim. Apa minerala pentru voluntari a fost oferita si in acest an de catre Apa Minerala Buzias. Incepand cu 2012 echipei de sustinatori din Timis i s-au alaturat Flextronics si Toyota Timisoara.

 

O contributie importanta au avut-o Garda Nationala de Mediu, Romsilva, Primaria Timisoara precum si Inspectoratul Scolar si Prefectura Timis.

 

Pentru realizarea cu succes a actiunii de curatenie din 29 Septembrie, este necesara participarea tuturor locuitorilor judetului Timis. Toti cei care doresc sa ia parte la Let’s Do It, Timis! se pot inscrie pe site-ul http://app.letsdoitromania.ro.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “In Judetul Timis Let’s Do It, Romania! revine si in aceasta toamna!

  1. Am participat la curatenie, si a fost o experienta nemaipomenita. Din acel moment am inceput sa folosim hartia cu mult mai multa grija si sa impartim deseurile pe categorii. Cantitatea de gunoi stransa ne-a uimit pe toti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *