In actiune elevii Scoli Zaharia Stancu Rosiori de Vede Teleorman

Doar pentru că te muţi cu 2 metri mai departe de o grămadă de gunoi când ieşi la picnic, asta nu înseamnă că mizeria nu mai e acolo. Doar pentru că alegi să te uiţi în altă parte, asta nu înseamnă că în apele râului care îţi alimentează oraşul cu apă potabilă nu plutesc zeci de mii de PET-uri şi pungi. Doar pentru că nu fotografiezi şi munţii de gunoaie când pleci în vacanţă, asta nu înseamnă că ei nu erau acolo.
Ce-ar fi să schimbăm foaia? Ce-ar fi să ne notăm în calendar o dată importantă pentru fiecare dintre noi: aceea în care sute de mii de români au spus ”Stop!” şi şi-au curăţat ţara de PET-uri, pungi şi hârtii lăsate de alţii, purtate de vânt şi apă în cele mai frumoase locuri din România? Nu ne permitem să ne cumpărăm o ţară mai curată, şi nici nu am avea cum, dar putem să o curăţăm noi! Într-o singură zi s-o curăţăm pe toată! Să ne mândrim din ziua următoare că avem o ţară curată, că am scris istorie, că am acţionat împreună măcar pentru o zi!
Scoala “Zaharia Stancu” din Rosiorii de Vede,a luat parte la acest eveniment pentru a curata orasul  de mizerile aruncate ale unor oameni nepasatori. Copii de clase 5-8 s-au oferit sa stranga,fericiti ca vor putea ajuta mediul,indrumati de profesorii lor:Tirniceanu Claudia,Dobrin Aurelia, Caltea Alexandru si Albu Constantin.Inarmati cu saci de plastic,copii s-au intrecut care sa stranga mai mult. Dupa ceva timp,o femeie a aruncat niste Peturi in strada….Copii le-au strans fericiti ca pot ajuta mediul.
Carbunaru Andra si Nicolescu Vanda au luat un interviu unor oameni de pe strada care au fost foarte incantati de ce a facut scoala 6 si considera ca tineretul ar trebui sa se implice mai mult…Deci: Let’s do it Romania!
Interviu:
Carbunaru Andra: este 24 noiembrie 2011,suntem aici si am ajutat la strangerea de deseuri de pe acest spatiu verde,iar acum vom merge si vom lua un interviu,sa cerem parerea despre activitatea noastra.Buna ziua! Va suparati daca va iau un interviu?
Un domn: Nu ma supar!De ce sa ma supar?
Carbunaru Andra : Cum vi se pare actiunea pe care am desfasurat-o aici ?
Acel domn:Ca aspect a fost urat,ce ati facut voi acuma a fost un lucru foarte frumos.
Andra :Deci sunteti multumit de ce am facut ?
Acel domn:Indiscutabil,Indisutabil
Andra:Credeti ca tineretul ar trebui sa se implice mai mult?
Acel domn:E foarte greu,e foarte greu.Lumea nostra e asa cum e facuta,si in special la margine aicea lume mai putin civilizata,mai putin simtita.Suportam in loc sa suportam un aer curat,ca avem padurea aproape,suportam deseurile astea
Andra:Va multumim!
Eleva Nicolescu Vanda

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

One thought on “In actiune elevii Scoli Zaharia Stancu Rosiori de Vede Teleorman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *