Curatenie la Codlea

Ma numesc Manuela Negulescu si am fost voluntar la Brasov. Nu am mai prins mormane in municipiul Brasov, asa ca impreuna cu echipa am fost la Codlea unde am curatat un camp de gunoaie din tiganie. Am avut parte si de experiente neplacuta, dar si de unele placute. Pentru inceput, se uitau romii la noi ca matele in calendar ca nu isi dadeau seama ce facem noi acolo. La un moment dat a venit chiar un pui de rom si a intrat in vorba cu noi. L-a intrebat pe unul dinntre voluntari ce facem noi acolo si cand i s-a raspuns ca facem curatenie ne-a spus ca suntem prosti ca facem! De ras si de plans in acelasi timp pentru ca avea doar opt ani, am estimat eu.
Din fericire, un alt episod pozitiv s-a intamplat cu alti copii romi. O fetita si un baietel de aproximativ 5-6 ani ni s-au alturat si au inceput sa stranga cu noi gunoaie. Fetita era muta. Amandoi erau imbracati ca vai de ei, erau infometati si slabuti. Ne-au ajutat cateva ore bune la curatenie şi au mancat cu noi. Le-au parut rau cand am plecat, dar credem ca au invatat ceva din actiunea noastra.
Ah! Si inca ceva! Am descoperit ca acolo unde sunt multi cei care vor sa se implice, si sunt determinati, energici si pozitivi, orice se poate schimba in bine! Chiar si o mentalitate de roman comod!

Cam asta este povestea noastra legata de 25 septembrie.

Cu stima,
Manuela Negulescu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *