Corpul Voluntarilor de Mediu a venit la curăţenie în Poiana Braşov

Liderul Voluntarilor de Mediu, Dr.ing Matilda Mihalcea a coordonat echipa de voluntari (17, dintre care 3 comisari de la Garda de Mediu din Braşov) care şi-a desfăşurat activitatea în Poiana Braşov. Doi voluntari au fost minori: o elevă de la Liceul Teoretic Johanes Honterus, Velicu Andreea şi o elevă de la Colegiul Dr. Ioan Meşotă, respectiv Stoicănescu Mihaela. Trebuie menţionat că Stoicănescu Mihaela a fost prezentă şi la alte acţiuni la care au participat voluntarii de mediu din Braşov.

După efectuarea instructajului colectiv de securitate şi sănătate în muncă, precum şi distribuirea de saci şi mănuşi, harnicii voluntari au igienizat drumul prin pădure, de la Coliba Haiducilor, Restaurantul Vânătorul până la Mânăstirea Sfântul Ioan Botezătorul.

Pe trotuarul din faţa Mănăstirii Sfântul Ioan Botezătorul, strada Soarelui au fost depozitaţi:

– 20 saci din care: 2 cu plastic; 1 cu sticlă; 17 cu gunoi menajer.

– au fost adunate covoare, materiale de construcţii (grilaje metalice etc), coroane comemorative;

Trebuie menţionat că, deşi la prima vedere zona pare curată, în pădure se depozitează gunoi sub diferite forme. “Considerăm că atât persoanele aflate în zonă, cât şi turiştii sunt participanţi la acest aspect neplăcut. Din nefericire se aruncă la întâmplare materiale nebiodegradabile”, ne-a informat Doamna Mihalcea.

Vă mulţumim pentru implicarea în Let`s Do It, Romania!

Echipa LDIR Braşov

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *